maandag 15 juni 2015

zoom 39 twee-vier

makkelijk


bijna bij het eind.. we zijn wel weer even aan een makkelijker zoom toe, nietwaar? Deze is echt een 'koekie', al moet je in het begin even goed opletten... De titel verwijst niet naar een voetbalwedstrijd, maar naar de bundeling van de draden.

Trek 8 draden uit, laat er 4 staan, trek 8 draden uit. Bundel bovenaan nu afwisselend 2 draden diep steeds om en om twee draden, dan vier draden. Bundel precies dezelfde draden aan de onderkant van de zoom: twee draden, vier draden, enz.
Borduur dan de Italiaanse open zoomsteek over de 4 draden die je liet staan. De open zoomsteek maak je zó dat je bij elk bundeltje van 4 draden, aan weerszijden 1 draadje meepakt van de bundeling van 2. De Italiaanse open zoomsteek gaat dus in de hoogte over vier draden, maar in de breedte over 6. Zo ontstaat het eigenwijze diagonale draadje in deze zoom. 

Wat ik zei.. een koekie. Zo klaar. Des te meer tijd voor de klapper van volgende week....

2 opmerkingen:

  1. Ik heb met verbazing dit allemaal zitten volgen. Ik hoop ooit aan die open zomen te kunnen beginnen en zal zeker gebruik maken van dit blog om het allemaal te leren.
    Ik heb ooit een heel smalletje gemaakt, een nogal simpele in verhouding met wat ik hier allemaal zie. Geweldig mooi was het allemaal om te zien.

    BeantwoordenVerwijderen