woensdag 24 juni 2015

Jannie leert reticella 2

De een noemt het reticella, de ander reticello. We hebben voor ons logo voor de a gekozen. Als er iemand is die weet hoe het officieel heet, mag ze het vertellen :-) Overigens vindt Blogger dat ik het over reticule zou moeten hebben, want het 'verbetert' telkens mijn tekst.

Na de introductie van het project voor de komende winter wil je misschien eerst meer weten over de techniek en waar die vandaan komt. Het blog Fils et Aiguilles.. une passion van Yolande heeft hierover prachtige berichten geplaatst, te beginnen bij reticello - punto antico van 19 oktober 2013. Wil je alles lezen, dan klik je in de rechterkolom op het label reticella en het blog sorteert ze voor je uit, het meest recente artikel vooraan en het oudste helemaal achteraan.

Ben je enthousiast geworden, dan wil je natuurlijk het boek hebben. Het is in eigen beheer uitgegeven door Giuliana Buonpadre en is via haar website ook te koop. Het is echter ook dichter bij huis te verkrijgen. Voordat je een bestelling plaatst kun je je afvragen wat de verzendkosten zijn en of je de Nederlandse handwerkwinkels je euro's gunt?

Enkele winkels waarvan wij weten dat zij het boek in hun collectie hebben zijn: Naald en Draad in Roermond (geef in het zoekvak reticello op), Barbara Fay, een webwinkel in Duitsland, Casa Cenina, webwinkel in Italië). Er zijn veel meer winkels die het verkopen, vraag het eens bij je eigen, lokale handwerkwinkel. Let er in ieder geval op dat je de 5e, herziene druk koopt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten