maandag 8 juni 2015

Zoom 38 Bogen

minder makkelijk

Weer zo'n moeilijk uitziende zoom, die wel meevalt als je even weet hoe je hem maakt. Je ziet op de foto dat er een ladderzoom (zoom 1) is geborduurd met aan weerszijden een Italiaanse open zoomsteek over 4 x 4 draden. De hoogte van deze zoom is 1,8 cm. Reken uit hoe je uitkomt, sjoemel eventueel, en dan liefst symmetrisch :-).

Neem voor de versiering van deze zoom een dunne draad. Een afstekende kleur geeft een heel mooi effect. Hecht in de zijkant ter hoogte van het midden aan en bundel telkens 4 bundels tegelijk met een dubbele koraalsteek (twee koraalsteken op dezelfde plek uitgevoerd, boven op elkaar). Vul zo de hele zoom. Omslinger nu (met een nieuwe draad) vanaf de linkerkant de middendraad tot aan de tweede bundeling van 4 spijlen. 

Steek door de koraalsteek heen, leg dan de werkdraad in een schuine lijn naar de 1e bundeling van vier spijlen (dus 1 set terug naar links). Leg daar om elke spijl een koraalsteek dicht tegen de bovenkant aan, leid de werkdraad naar omlaag, leg een koraalsteek over de middendraad en borduur dan koraalsteken aan de onderkant dicht bij de kant van de open zoom, leid de draad terug naar de tweede bundeling van spijlen en steek weer door de dubbele koraalknoop heen, vorm een tweede, kleinere boog met koraalsteken om elke spijl en de middendraad en ga weer terug naar je beginpunt. Van daar af omwikkel je de middendraad naar de volgende dubbele koraalknoop om 4 spijlen en je borduurt hetzelfde motief.  Echter na de vier spijltjes kom je nu de draden tegen van je vorige motief. Om beide draden maak je een koraalsteek, daarna een koraalsteek over de middendraad, weer een koraalsteek om beide bogen van het vorige motief enz. Herhaal dit tot de zoom vol is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten