maandag 23 maart 2015

zoom 27 koraalsteek slingers

lastigVoor deze zoom trek je 18 draden uit, en bundel je met de open zoom steek 2 draden, 2 diep. Doe hetzelfde aan de andere kant zodat je een ladderzoom krijgt.
Werk je met een gekleurde draad, houd er dan rekening mee dat deze te zien zal zijn , het is misschien fraaier om hier een zelfde kleur draad als de stof te gebruiken en pas bij de slingers met kleur te gaan werken.Met wateroplosbare stift is aangegeven waar de knopen van de bundels moeten komen
en ook hoe de verdeling in de breedte zal worden

Hecht aan in de open zoom steek aan de onderkant van je zoom,  met een dunne draad, aan de rechterkant van de zoom, kom omhoog bij de 3e bundel, en knoop hier met de koraalsteek 5 bundels bij elkaar in het midden van de zoom, en leg op de koraalsteek nog een keer een koraalsteek. Dit is steviger. Twee koraalsteken bovenop elkaar noemen we een dubbele koraalsteek. Neem de draad mee naar de bovenkant en ga langs de achterkant onder je open zoom steek door naar de 8e bundel. Kom daar weer omhoog, bundel 5 spijltjes met de dubbele koraalsteek en neem de draad mee naar de onderkant van de zoom, ga daar aan de achterzijde onder je open zoom steek naar de volgende groep. enz. 
Hecht in het midden van de rechterkant van de zoom een dunne draad aan en knoop op 1/3e van de hoogte tussen de koraalknoop en de bovenkant van de zoom, elk spijltje van de 1e bundel met een koraalknoop. Steek over naar de onderkant van de zoom, en knoop nu om elk spijltje van de volgende groep weer een koraalknoop, nu op 1/3e van de hoogte van de onderkant. Ga zo verder.


Deze slingers zijn eigenlijk net als de slingers in zoom 26

Hecht opnieuw aan in de rechterkant van de zoom, bundel als voorheen, maar leg ook een knoop om de draad tussen twee groepen in.  Borduur zo nog twee slingerende draden met om elk spijltje in een groep een koraalsteek en steek over naar de andere kant, waarbij je ook de gespannen dradn tussen de groepen van een koraalknoop voorziet. Kijk naar de foto. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten