woensdag 25 maart 2015

Het team achter het Open Zomen Festival ...

Misschien vind je het leuk om nader kennis te maken en te lezen wat er achter de schermen gebeurt?

v.l.n.r. Mathilda, Lilian, Jannie
Toen het idee voor het Open Zomen Festival werd geboren, spraken Jannie, Mathilda en Lilian af dat we met zijn drieën de lap zouden 'voorwerken', zodat we in geval van vragen in het Handwerkcafé antwoord zouden kunnen geven, en de steken konden demonstreren. 

Eerst besloten we met elkaar welke zomen er zouden worden geborduurd. De zomen moesten op het blog duidelijk worden omschreven, zodat het begrijpelijk is voor mensen die niet het voordeel hebben van de woensdagmiddagen in het Handwerkcafé.

Daarom werd Lilian de voortrekker, die de zoom borduurde, uitleg schreef, voordoe foto's maakte, en dit aan Jannie en Mathilda mailde, die proeflazen, mee-borduurden en soms commentaar gaven. Vervolgens zette Lilian alle zomen op het blog.

Mathilda is handig met internet en zette al snel de Facebook groep op. Jannie borduurt liever dan dat zij computert, dus die laat Facebook voor wat het is. Met eindeloos geduld doet Jannie telkens weer voor hoe een zoom wordt geborduurd, ze is duidelijk favoriet wat uitleggen 'live' betreft. Maar ook Mathilda en Lilian leggen vaak en veel uit..

Mathilda's bijdrage omvatte ook de filmpjes maken en die op internet zetten, ontwerpen maken voor een deel van de gratis patronen die we publiceren als onderdeel van het Open Zomen Festival, helpen dingen op patroon te zetten, en soms voordoe foto's nemen als dat zo uitkwam. Met zijn drieën de dagen bij het Borduurparadijs in Velp voorbereid, met zijn drieën op de Handwerkbeurs een meet en greet geregeld; onze vriendschap verdiepte zich door ons gezamenlijk avontuur.

Er zijn plannen in de maak om in ons eigen Handwerkcafé, aan het eind van het Open Zomen Festival op een zaterdag een afsluitende bijeenkomst te organiseren om te kijken naar elkaar werk, te horen wat er leuk of minder leuk was en gewoon om te vieren dat onze ontdekkingsreis door het open naaiwerk zo'n succes werd. Datum wordt nog bekend gemaakt!

We houden je op de hoogte. Wat er in ieder geval NIET komt, is een vervolg op deze serie open zomen. Wij vinden dat als je deze 40 zomen hebt gemaakt, dat je voldoende gevorderd bent om de meeste open zomen te kunnen maken, desnoods vanaf alleen een duidelijke foto. De Facebook groep blijft bestaan en er zal heus nog wel eens een foto van een open zoom voorbij komen.

We moedigen iedereen aan haar werk met ons te delen, want foto's van "andervrouws" borduurwerk zijn en blijven een grote bron van inspiratie.


1 opmerking:

  1. Leuke foto van jullie drietjes. Leuk ook om te lezen hoe dit alles in zijn werk is gegaan. Groetjes van Joke

    BeantwoordenVerwijderen