donderdag 19 maart 2015

Gezellig

Trots, en dat mag ze zijn!
Ook de andere zijde bekleed met
geborduurde motieven
Er is geen ander woord voor, het is en blijft gewoon gezellig in het Handwerkcafé.
Neem nu gisteren.. na kwart over een komen er dames binnendruppelen in de school, en de eersten helpen tafels en stoelen naar de lichte gymzaal te slepen. Dan is het de hoogste tijd om de nieuw afgekomen werkjes te bewonderen, dan wel "oh" en "ah" te roepen voor alle nieuwe inspiratie.

Lia had van een AH tas een prachtstuk gemaakt met een patroontje dat ze kocht op de Handwerkbeurs in Zwolle, Jannie had haar Open Zomen lap af en die lag in volle glorie op tafel, Hanny besloot om een kruissteek patroon te borduren onderaan haar OZF lap. Ideeën genoeg, inspiratie te over. Lyda had een variatie op een open zoom gemaakt die erg leuk was..
Lyda's lap: de gestopte zoom met V's werd na het borduren ook
nog eens omwikkeld met paars borduurgaren.
Heel leuk geworden

Jannie's open zomen lap
Hanny's open zomen lap met kruissteekmotief
Celine bracht een mega tas met lappen mee voor op de uitdeeltafel, er werd geloot om gekregen zaken als een borduurpakket, ooit begonnen, niet afgemaakt, maar wel compleet, patroonboekjes.. Het idee achter de uitdeeltafel is dat we elkaar blij kunnen maken met handwerkspullen die je zelf niet meer hoeft maar die een ander nog goed kan gebruiken. Wie iets meeneemt van de uitdeeltafel doet een donatie in de pot voor Care for Family, de plaatselijke voedselbank. Zo werd Martha de gelukkige eigenaar van een ladekastje waar je borduurzijde in kunt opbergen. 

Lilian pakte haar reticello weer op

Gekregen ladekastje werd verloot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten