dinsdag 19 augustus 2014

Roma en Roemenen samen in textielgroep in Telechiu, Roemenië

Werken met het Beiers Bont
Zelfgemaakte cadeaus bij de opening van het project

Alice, bezoekster van het Handwerkcafé, stuurde ons wat foto's van de vrouwengroep textiele werkvormen, die enkele weken geleden van start is gegaan in Telechiu (Roemenië). Ze vertelt over dit door haar opgezette project:
Het is een gemengde groep van Roemenen en Roma (Zigeuners) hetgeen zeer bijzonder is. De groep is nog klein, maar dit is een begin.
Het materiaal kregen we via het handwerkcafé in Waddinxveen, waar ik sinds korte tijd kom. Ik leer daar textiele werkvormen, met name borduren. Deze vaardigheden kan ik in Roemenië weer doorgeven.

De dames in Telechiu hebben het borduren op Beiersbond snel onder de knie gekregen en met heel veel plezier een kleedje gemaakt.
Op de naaimachine leren ze één en ander af te werken.
Op dit moment maken ze een vrije borduurlap. Het borduurlinnen hebben we weer via het Handwerkcafé gekregen.
Met tieners en kinderen hebben  boekenleggers gemaakt, met allerlei kleuren katoen. 

 Voor de officiële opening van de activiteitenboerderij hebben we met de tieners een aantal cadeau's gemaakt. Kussens met textielverfmotieven en badhanddoeken met geborduurde initialen. De te borduren initialen bleken nog een brug te ver, (maar ja, ik was nu natuurlijk al  een 'ervaren borduurster')  maar de tieners hebben wel met veel plezier de badhanddoeken genaaid. 

Wat kan er dan toch nog veel gedaan worden met materiaal wat hier nog 'in de kast ligt'. Heel hartelijk dank mensen van het handwerkcafé, voor jullie gulle gaven. En we houden ons aanbevolen.

Namens stichting Aria,
Alice van Nimwegen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten