dinsdag 2 oktober 2012

Slinger af, programma bekend.. nu nog even bakken

De slinger van het Handwerkcafé is af. En hij is LEUK geworden! Alle deelneemsters hebben op hun eigen wijze gestalte gegeven aan een vlaggetje, de een heeft gehaakt, een ander geappliceerd, er is met gouddraad gewerkt, en zijn pailletten in verwerkt. Natuurlijk gaat hij niet alleen donderdag dienst doen, er komen meer gelegenheden waarbij we trots onze slinger kunnen ophangen.

staafknoopjes kennen veel toepassingen, onder meer in deze leuke bloemen
staafknoopjes zijn niet moeilijk te maken als je eenmaal weet hoe ze worden geborduurd!
In Portugal wordt dit borduurwerk in wit uitgevoerd. Patroon gewerkt
uit het nieuwste boek van Yvette Stanton, Portuguese Whitework.
In dit geval Waddinxveens lilawerk :-)

Het programma van het feestje is bekend: deelneemsters aan het Handwerkcafé nemen prachtige handwerken mee om ten toon te stellen, Suzanne Hetyey komt iets vertellen over Care for Family, Carola Bruinink van Handwerkcafé Zwolle is aanwezig als de 'bron' van alle handwerkcafés, Miranda van de Wijngaard van stichting Darsilami komt de mutsjes in ontvangst nemen, de pers is uitgenodigd. Demonstratie van het borduren van staafknoopjes. Enkele programma onderdelen blijven nog een verrassing. Neem je ook nog een handwerkje mee? Zul je er nog tijd voor hebben? De tijd zal het leren!

Aan voorbereidingen rest nog het klaarmaken van alle beloofde heerlijkheden. Hier is de chcoladefudge al gemaakt, dat kan even van te voren..  Nog twee nachtjes slapen..

2 opmerkingen:

  1. Dat klinkt als een heerlijk feest donderdag. Heel veel plezier samen. Prachtig, dat Waddinxveense Lilawerk ;) Ik heb het boek gekocht in Roermond en moet er snel ook eens iets uit gaan proberen. Bovenstaande poging is heel goed geslaagd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk blogje weer geschreven Lilian! Ik heb er ook al zin in....tot donderdag....

    BeantwoordenVerwijderen