dinsdag 9 oktober 2012

Feest in het Handwerkcafé

Tentoongestelde handwerken

De slinger hangt!

Er was veel en heerlijk eten. Recepten komen t.z.t. op de site,
er werd veel om gevraagd.Yvonne krijgt een album met foto's van bijna 4 jaar Handwerkcafé in de Boog

Suzanne vertelt over het doel en de opzet van Care for Family

Miranda vd Wijngaard hoort dat er 247 mutsjes voor Darsilami zijn gebreid

We bedelven Miranda onder een 'regen' van mutsjesCarola van Handwerkcafé Zwolle. Zonder haar oorpronkelijke idee hadden
we in Waddinxveen ook geen Handwerkcafé!
Het was net zo gezellig als we van te voren hadden gehoopt. De zaal was voor de gelegenheid mooi versierd met kleedjes op tafel, kaarsjes, slingers en natuurlijk de zelfgemaakte handwerkslinger!
Er werd veel meer eten meegebracht dan van te voren beloofd, iedereen kon proeven en drinken, babbelen en prachtige tentoongestelde handwerken bewonderen.

Eregast Carola Bruinink vertelde in vogelvlucht hoe bij haar het idee opkwam om een Handwerkcafé in Zwolle op te zetten. De wens met elkaar handwerktechnieken te behouden voor de toekomst, het doorgeven van kennis over handwerken aan anderen, liefst ook aan jongeren. De inspiratie die opborrelt bij het zien van de werken van een ander. Dit deed Carola initiatief nemen om het Handwerkcafé te beginnen.
Het Handwerkcafé Zwolle draait al meer dan 5 jaar met veel succes in het Stedelijk Museum in Zwolle. Inmiddels hebben verschillende kunstenaars de weg gevonden naar het café als zij medewerking zoeken van handwerksters voor hun kunst projecten. In het basisonderwijs hebben intussen vrijwilligers van het Handwerkcafé Zwolle kinderen handwerkles gegeven.

Suzanne Hetyey vertelde over de opzet en de bedoeling van stichting Care for Family, de Waddinxveense voedselbank, die naast het leveren van voedseltassen aan hen die in de problemen zitten, nog zoveel meer doet: o.a. de verwen dagen, het inloophuis.
Het was fijn om Care for Family de opbrengst van een door Lenie gemaakte quilt, en de opbrengst van de entree voor het feest te kunnen overhandigen. In totaal E 245,--.

Ook Miranda van de Wijngaard was blij met maar liefst 247 gebreide mutsjes voor stichting Darsilami.

Zij las de volgende boodschap voor van Willemien Oosterveld:

"Lieve dames van de handwerkclub, 
Wat geweldig dat jullie zoveel mutsjes hebben gebreid voor zoveel baby's in Darsilami en omgeving. De moeders zijn er zeker heel blij mee en zelfs de hele failie. De kleine koppetjes van de bayby's moeten goed warm gehouden worden, vinden ze daar. Miranda zal zeker met foto's terugkomen in februari 2013. 
Lieve groet, 
Willemien Oosterveld"

Tot haar grote verrassing werd Lilian ook nog in het zonnetje gezet, toen er een symbolische boog met regenboog en nieuw huisje werd aangeboden. Hieraan hingen wel 30 kleine gehandwerkte zakjes van alle deelneemsters van het Handwerkcafé. Opdat zij een mooi cadeau kon uitzoeken voor zichzelf, als dank voor alle inspanningen voor het Handwerkcafé.

We kunnen met elkaar terugkijken op een geslaagd feest, dat tot stand kwam door de spontane medewerking van iedereen die het Handwerkcafé bezoekt. Het is mooi dat dit feest ook nog twee goede doelen steunde en dat wij met elkaar vol vertrouwen verhuizen naar onze nieuwe locatie in de Regenboogschool aan de Jacob Catslaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten