woensdag 26 september 2012

PhD in handwerken

PhD is de Engelse term voor iemand die Doctor is. Een universitaire studie afronden met een onderzoek is niet mis. Dus toen er op een Engelstalige site werd gerept over iemand die een PhD in handwerken heeft, was dat heel interessant.

Alleen staat in dit geval de afkorting PhD voor Projects half Done (projecten half afgemaakt)!
Veel handwerksters hebben heel veel WIPs (nog een Engelse term, die staat voor Werk In Progressie, oftewel werkjes waar je nog verder mee wilt), en dan bestaat er ook nog zoiets als een UFO, dat hier niet betekent dat er een onbekend vliegend voorwerp is gespot, maar staat voor UnFinished Objects, oftewel een project dat waarschijnlijk nooit meer zal worden afgemaakt.

Veel handwerksters hebben ze in de kast liggen, de WIPs en de UFO's. In het handwerkcafe gaan ook "goede voornemens'" over tafel en dat behelst dan vaak een verzuchting in de trant van "dat moet ik toch echt ook eindelijk eens een keer afmaken".

Nu is het maar de vraag wie er vrolijk wordt van een project dat tien jaar geleden al niet leuk genoeg was om af te maken, maar dat terzijde. Die dames die het gevoel hebben dat ze eens iets moeten afmaken, hebben nu een lichtend voorbeeld: Jannie.

Een ijzeren zelfdiscipline heeft ze: hoe leuk ook, ze begint niet aan een nieuw project voordat het andere is afgemaakt. Dit leidt tot resultaten om super trots op te zijn, zo hebben we van haar hand al prachtige crème gordijntjes in Hardanger borduurwerk gezien, en nu had zij pas haar laatste project af. Begonnen in mei, begin september af. En MOOI?!!!! Een foto doet er geen recht aan. Zulke mooie accentjes, zo'n regelmatige hand van borduren.. Ruim op tijd voor de Kerst af. Petje af, Jannie, een prachtig werkstuk.Geen opmerkingen:

Een reactie posten