maandag 23 januari 2012

Workshops in de planning! 2


De geplande workshop needleroll (speldenkussentje) borduren krijgt  meer gestalte met het hierboven geplaatste voorbeeld.  De hierbij gebruikte steken zijn inmiddels op patroon gezet.

Naast deze workshop is er een tweetal middagen gepland om  van Mieke de basis van het stoppen te leren.  Mieke tekent hiervoor zelf een patroon, dat door de deelneemsters wordt nagewerkt. 

De data voor deze workshops zijn 23 februari en 15 maart. De deelnemers van de workshop brengen zelf hun materiaal mee: een lapje borduurstof van 20 x 20 cm, 12 draden per cm. 2 kleuren borduurgaren, een stompe borduurnaald, borduurgerei en eventueel loep, borduur ring. Het patroon van de stop is in linnenbinding met strooimotief, en het stopje zal ongeveer 6 x 6 cm groot worden. Deze twee workshops kosten 4,50.

Graag van te voren opgeven bij het Handwerkcafé, mailen of bellen (details in de kop van dit blog).


 Afgelopen week was weer als vanouds: druk en gezellig. Mieke had heel mooie voorbeelden van stoppen meegebracht, Marijke liet haar tas zien die naar voorbeeld van het gewilde "hoooked zpagetti" is gehaakt van resten T-shirtstof. Wie aan de slag wil met echte of zelfgemaakte zpagetti, vindt hier een aantal patronen.

Wie het leuk vindt te experimenteren met het maken van vilten mini-speldenkussentjes, neemt komende donderdag resten vilt, een plastic flessendop (spa fles, melkfles, jus pak) en wat kleurtjes borduurzijde mee.

1 opmerking:

  1. Hallo

    Heeft u voor mij de beschrijving voor die steek in de vorm van dat sterretje ?

    Groetjes

    Willie

    BeantwoordenVerwijderen