woensdag 18 januari 2012

Textielplus Kunstdagen

Textielplus organiseert 16 en 17 maart in Deventer de Textiel Plus Kunstdagen in de Lebuïnuskerk.

De kunstdagen staan in het teken van één overkoepelend thema: ‘Innovatie en Duurzaamheid’. Dit thema, opgevat in de breedste zin, loopt als een rode draad door de tentoonstelling, de verschillende activiteiten en de kerk.
Aan de tentoonstelling werken kunstenaars uit diverse disciplines mee. Er is werk te zien van onder andere Alexandra Drenth, Hinnie Steenbruggen, Hannah Streefkerk, Geanne Welles, Brigitte Picavet, Berber Soepboer, ciaan, Marjan Veltkamp, Willemijn de Greef en Nina Jansen. Nina Jansen zal tevens een openingsact verzorgen.
Door onder andere Hawar, Hanneke Parmentier en Hinnie Steenbruggen zullen er op onverwachte momenten performances in en door de kerk plaatsvinden. Beide dagen geeft Freedom of Creation demonstratie/inloopworkshop met een 3D printer. Deelnemers kunnen tijdens deze workshop een eigen ontwerp in 3D laten printen.
V2_ is een interdisciplinaire kunstinstelling die activiteiten organiseert op het snijvlak van kunst, technologie en samenleving. ‘Draagbare technologie’ is één van hun thema’s. Piem Wirtz, hands-on projectmanager van V2_, zal vertellen over de geschiedenis daarvan. In de Latijnse School zullen Ger Brinks en Eliza Bottenberg (Saxion Enschede) workshops geven rond het thema ‘intelligent textiel’.
Uitgebreidere informatie over het programma en de leveranciers van de Textiel Plus Kunstdagen 2012 volgt in het februarinummer van Textiel Plus en op de nieuwe website van Stichting Textiel Plus, www.stichtingtextielplus.nl .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten