vrijdag 6 januari 2012

Een goed begin

Bij de inspiratietafel
 Het begin van het jaar is een goede tijd om plannen te maken voor workshops. We hebben geïnventariseerd wie er belangstelling had voor het leren van nieuwe technieken. Veel vrouwen waren ervoor om het stoppen te leren, een borduurtechniek waarvoor we dan eerst iemand bereid moeten vinden die ons hier in gidsen kan. Het lijkt bedrieglijk eenvoudig, maar het maken van mooie stoppen is niet zo makkelijk als het lijkt! Klik hier om naar het blog van Jeanny Cobben te gaan en meer over stoplappen te lezen.  Ontwikkelingen over het vinden van een docent-vrijwilligster om het ons te leren publiceren we uiteraard op dit blog!
Je kunt alvast gaan oefenen met het gratis patroon van Pelin Tezer.


Ook voor het maken van een zogenaamde needleroll (een dure naam voor een spelden kussen in de vorm van een toffee) was belangstelling. Deze speldenkussentjes kun je natuurlijk gewoon gebruiken om naalden en spelden op te parkeren. Het maken ervan kan verslavend werken, en het is heel leuk om deze "toffees" ten toon te stellen in een leuk mandje. De foto toont een needleroll ontworpen door Lilian Kok. Het is de bedoeling dat dit patroon wordt aangepast en er nog meer getelde, aparte steekjes in worden verwerkt.

Gehaakte mini kerstman van Anne
Deze needlerolls kun je soms ook als gratis patroontje op internet vinden, deze van Kreinik, of deze van Thea Dueck van de Victoriasampler.

Het nieuwe jaar is dus goed begonnen in het Handwerkcafé, er was niet alleen inspiratie in de vorm van het bekijken van elkaars werk, en het plannen van workshops, maar er waren ook spullen te zien die momenteel te koop zijn bij Lidi's Stoffenhuis. Heerlijk om even op je gemak een mooi boek door te bladeren of even te zien welke nieuwe garens er zijn om mee te breien of haken. Er kwam 'zomaar' een mevrouw binnenlopen, jammer genoeg niet met de bedoeling om te komen handwerken, want daarvoor kan zij helaas niet goed genoeg meer zien. Iedere handwerkster hoopt natuurlijk niet alleen op 48 uur per etmaal om te kunnen handwerken, maar ook goede ogen te houden om te kunnen blijven breien, haken, borduren.  

We kunnen ons dan ook goed inleven in wat het betekent om je borduurspullen weg te doen. Dat iemand dan aan ons in het handwerkcafé denkt, dat is toch prachtig? De mooie zeegroene stof die ons vandaag in de schoot werd geworpen, is al gepland voor de workshop needleroll borduren; alle deelneemsters gingen naar huis met een snippertje van de stof om er zelf mooie borduurgarens bij te zoeken.  Het is voor de gulle geefster wellicht fijn om te horen dat wij er altijd erg blij mee zijn en dat de spullen gretig aftrek vinden.  Het is zelfs zo dat zulke gulle gaven direct of de week erna op tafel worden gelegd, wie het meeneemt stopt een kleine donatie in de pot voor Care for Family. Zo komen de handwerkspullen niet alleen goed terecht, maar levert het ook nog iets op voor het goede doel. Kijk, dat is nog eens een goed begin van het nieuwe jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten