donderdag 3 oktober 2019

De eerste keer Handwerkcafé op nieuwe locatie

Gisteren was het zover, we mochten naar de nieuwe school, waar de Regenboogschool, de Koning Willem Alexanderschool en Quadrant Kindercentra samen gebruik van maken.
Krans in kruissteek met bessen van kraaltjes.
Project van Rita
Jannie rolt haar Hedebo weer op
Boeken worden uitgewisseld,
bijna iedereen leest 't Hoge nest
Behelpen in zo'n hoekje aan een
laag tafeltje

Officieel zijn we, net als voorheen, te gast bij de Regenboogschool. We werden vrolijk welkom geheten door directeur Jet van Eijsden, en Yvonne was al bezig geweest de tafels en stoelen te schikken. Wat een heerlijk lichte en hoge ruimte. Wat zijn er weinig tafels en stoelen!

We zijn heel blij met de mogelijkheid hier samen te komen maar of het op langere tijd voldoet aan de specifieke wensen voor handwerksters? De tijd zal het leren.

De gesprekken in de groep zijn in ieder geval geanimeerd genoeg, er gaan behalve nieuwe handwerkideetjes, borduurpatronen en breiwerken, ook romans over tafel die uitgeleend worden. Er was weer heel veel mooi hand werk te bewonderen:

Angelique had haar gebreide kantsjaal af en geblokt. Ongelooflijk fijn en ingewikkeld breiwerk. Janny toonde haar Hedebo project dat net af is gekomen. Een prachtige lap, afgewerkt als een soort schellenkoord, met de verschillende soorten Hedebotechnieken: taellesyning, dragverk, rudesyning, hvidtsøm, baldyring. Aan de zoom zelfs een stukje naaldkant dat in Hedebo een 'blonde' heet. Terecht oogstte dit werkstuk veel bewondering, net als de sjaal van Angelique.

de hele Hedebo lap
Hvidtsøm (onder) en taellesyning (boven)

Boven dragverk en onder taellesyning
taellesyning


Helga's lap

Omdat wij nu om onze financiën eenvoudig te houden een prijs van €2,-- per persoon per middag hebben afgesproken, is het de bedoeling dat:
  • je twee euro betaalt ongeacht of je een of twee kopjes koffie of thee neemt;
  • je op aangeven van Yvonne af en toe een pakje thee, koekjes of koffie mee neemt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook werd er weer  druk overlegd, vergeleken en uitgelegd over het project de wereld rond in 80 steken.