donderdag 17 oktober 2019

80 steken - het gaat geweldig!

Gisterenmiddag was het weer een drukte van belang in ons Handwerkcafé. Er was veel te bespreken en zoals altijd was de sfeer gezellig.

Wat wij bespraken:


  • In ons café zijn ongeveer 10, 12 vrouwen bezig met het project Around the world in 80 stitches. Ze gaan als een speer. Helga heeft die van haar al bijna af; anderen zijn ver voorbij de uitleg die ik elke week voor 1 steek geef. Het uitleggen gaat dus veel langzamer dan het borduren, blijkt in de praktijk. Bovendien blijkt, dat samen met de foto's op de website van Hardanger.nl en het patroon zelf, het borduren heel goed te doen is zonder stap voor stap foto's...Als je nu weet dat het fotograferen van elke stap in een borduursteek, het klaarmaken voor publicatie (watermerk en rangschikken in een kader), het schrijven van de uitleg, mij per steek een dagdeel kost.. dan zul je begrijpen dat de 'opbrengst' niet opweegt tegen de 'kosten' (mijn energie en tijd).Tot en met deel vier staan al klaar voor publicatie, dat is tot 18 november. Daarna zullen de steken op verzoek worden uitgelegd in ons Handwerkcafé. Wie te ver weg woont om ons te bezoeken en echt niet verder komt met een bepaalde steek, mag mij mailen. Dan leg ik zo'n steek alsnog uit.  
  • Sinterklaas vieren: in plaats van lootjes trekken bleek dat veel vrouwen liever verder gaan met hun eigen project (de 80 steken!), dan stiekem thuis aan de slag te gaan voor een aardigheidje voor een ander. We kwamen er op uit dat we dit jaar het 'Sinterklaas spel' spelen. Lyda zal dit spel meenemen en op 4 december leiden. Wie mee wil doen komt op 4 december met een aardigheidje - niet duurder dan 5€ - en speelt het spel mee. Wie tijd heeft mag het aardigheidje zelf maken, maar dat is geen eis.
Volgende week opnieuw Handwerkcafé in de recreatieruimte van 't Suytende. Voorlopig onze stek!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten