dinsdag 27 juni 2017

textiel uitjes

Ook deze zomer zijn er weer de nodige tentoonstellingen over textiel te bezoeken. Zo is er de tentoonstelling Puck & Hans - Couture Locale in het Amsterdam Museum, die nog loopt tot 3 september.

Foto: Historisch Museum de Bevelanden
Op Facebook hebben we de tentoonstelling in het Historisch Museum De Bevelanden ook al genoemd: Jeanny Cobben pakt uit. Jeanny is een echte handwerk-duizendpoot, en laat nog tot en met 29 oktober zien wat ze allemaal gemaakt heeft.

Foto: Onderwijs museum DordrechtIn Dordrecht is er de tentoonstelling Van het Naadje en de kous, nog tot 20 mei 2018. Hiervoor ga je naar het onderwijsmuseum. Het onderwijsmuseum introduceert de tentoonstelling als volgt: "Tot 1974 was handwerken voor meisjes een verplicht vak op de lagere school. Sommige leerlingen maakten er hun beroep van. Alles begon op school, met het vele uren oefenen van de handwerktechnieken. Breien, borduren en naaien. Met vaak een schitterend resultaat, herkenbaar voor de tijd. Nu weer helemaal hip"Het Handwerkcafé Zwolle bericht over een happening in het Zeeuws Museum, maar daar moet je snel voor zijn, want dit is al op 30 juni. Lees alles op het blog van 'grote zus' Handwerkcafé Zwolle. (zwaaiend naar Carola!)

Dit zijn slechts vier voorbeelden van tentoonstellingen en een event. Er zijn er met enig zoeken vast nog meer te vinden. Berthi heeft altijd veel nieuws op dit gebied, en een andere aanrader is Merkwaardig.

Wie op de fiets een tentoonstelling in de buurt van Waddinxveen wil zien gaat naar de tentoonstelling "Resultaat van Naald en Draad", in het streekmuseum Reeuwijk. De tentoonstelling duurt nog tot en met 30 juli.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten