woensdag 21 juni 2017

Snoepwinkel: Naald en Draad

Elke rechtgeaarde handwerkster neemt de kans waar een mooie handwerkwinkel te bezoeken als ze toevallig toch in de buurt is, nietwaar? Nu is in de buurt zijn een rekbaar begrip, want mijn man wees me er nog even fijntjes op dat we 26 kilometer van onze route afweken toen we Naald en Draad in Roermond opzochten. Aangezien een rit vanaf Waddinxveen naar Roermond bijna 200 kilometer is, vond ik dat we in de buurt waren :-)

Dit is slechts ongeveer 1/3 van de winkel
En wat is het de moeite waard om een stukje om te rijden of er zelfs je specifieke doel van te maken. Qua oppervlakte is deze winkel niet heel groot, maar wat een geweldige keuze weet Sabine in de beschikbare vierkante meters te stoppen.

Je komt ogen tekort om alle modellen te bekijken en elke keer dat je je omdraait zie je weer iets nieuws. Onder het genot van een kopje thee kun je rustig de hele winkel doorneuzen en Sabine draagt ondertussen spullen aan waarvan ze denkt dat je daar belangstelling voor hebt. Aan de gezellige grote tafel is plek voor een leuk borduurclubje, wat er ook regelmatig gebruik van maakt.

Pakketjes voor de pronkrollen
Wat mij opviel waren in cellofaan verpakte bundeltjes met allerlei leuke stofjes, een kantje en een bandje. Het waren pakketjes voor het maken van een pronkrol, ook wel souvenir de ma vie/jeunesse genoemd. Zó leuk dat het allemaal verschillende stofjes zijn die bij elkaar passen, dat vind je zelf niet snel..

Er lag ook een linnen stof met heel grote ruiten. Sabine was begonnen met het borduren van de witte vlakken in die ruiten. Daar is een speciaal patroon voor ontworpen. Heel bijzonder. En toen we het over ruiten hadden, kwam ook dit boek tevoorschijn, dat natuurlijk mee naar huis moest..

Een heel tafelkleed wordt een flinke klus, maar
dan heb je ook iets heel speciaals
Ja, ruitjes zijn momenteel onderwerp van gesprek in ons Handwerkcafé. Maar daarover later meer.

4 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke winkel is he he, lekker snuffelen en ......geld spenderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lilian dank je wel voor het mooie stukje.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Jessica,
    Dank voor je reactie op ons bericht over het nieuwe project Tapisserie. We hebben er veel zin in en in het Handwerkcafé zijn er al heel enthousiaste mensen aan het werk. Het belooft weer een 'instap' project te worden, waar veel mensen aan kunnen deelnemen en gaandeweg steeds meer steken leren.
    ลา ลีกา สเปน

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Pretty projects,Thank you for the tutorial and for sharing !

    หนังไทย

    BeantwoordenVerwijderen