dinsdag 3 november 2015

Workshop op 18 november

Woensdag middag 18 november houdt het Handwerkcafé een kerstworkshop, om alvast in de stemming te komen en je de kans te geven je werkje ook àf te hebben met kerstmis.

Foto: the Rainbow Gallery
We maken een ornamentje voor in de kerstboom, in tapisserie techniek. De basis voor ons werkstuk is een gratis patroon, dat je kunt downloaden bij Rainbow Gallery Wij gebruiken patroon Rainbow Gem #1 van Jean Hilton. Om dit patroon te vinden, moet je flink naar beneden scrollen. Je mag elk ander patroon nemen, maar déze hebben we voorbereid :-)

Je kunt dit patroon downloaden en uitprinten, maar natuurlijk ook opslaan op je tablet en daarvanaf borduren.
In onze workshop betaal je voor het stukje canvas waarmee we aan de slag gaan, en voor de verf die we gebruiken om het canvas te kleuren. We denken dat het ongeveer € 1,50 per persoon gaat kosten. Je brengt je eigen garen mee. Dat mag van alles zijn: splijtzijde, perlé, rayon garen, zijde, metaalgaren, maaswol of andere dunne wol. Alles mag, zolang je het zelf maar leuk vindt. Je zult het deze middag niet helemaal af krijgen, maar we komen een heel eind. In de workshop bespreken we hoe je de verschillende steken maakt, en ook doen we suggesties voor het afwerken aan de hand.

Iedereen is welkom op deze middag. Doe je niet mee met de workshop, dan kun je met je eigen handwerkje aan de gang. We vragen je wel je even op te geven, zodat we weten hoeveel canvas we moeten aanschaffen. Heb je een oude föhn, neem hem de 18e mee, des te eerder is de verf op je canvasje droog!

Kom je van ver en is 600 meter lopen vanaf station Waddinxveen Noord een probleem, bel dan van te voren, we regelen dat je wordt afgehaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten