maandag 17 augustus 2015

Weet je nog.. poëziealbums?

foto's van Gerry's boekje; bewerkt
vanwege de privacy van de schrijfster
Gerry kwam laatst in het Handwerkcafé met een voor ons nieuw idee: zij had een soort poëzieboekje voor kantklos-vriendinnen. Een boekje met daarin lieve woorden, een rijmpje of een mooi gedicht, met daarbij in plaats van de bekende poëzieplaatjes van rozen met glitter of poezen met laarzen aan, een prachtig kantkloswerkje. Of wij ook eens een bladzijde wilden vullen met wat woorden en een minihandwerkje?

We waren direct enthousiast. Dit is een perfecte samensmelting van een vriendschapslap en een poëzie album of het recentere vriendenboekje. De eerste boekjes circuleren al onder de handwerksters van ons café. De 'illustraties' variëren op dit moment van reticella en Hardanger tot zelfgekloste kantjes. Een feest om zo'n prachtig werkje in je album tegen te komen, met leuke en/of lieve woorden erbij. 

We zijn benieuwd of dit idee zal overslaan naar meer handwerksters? Wat is er nu leuker dan zo'n priegelwerkje te maken/ontvangen? En wie heeft er nu niet kennissen en dierbare vriendinnen in handwerk kringen?

Wie al zo'n boekje heeft, laat eens zien? Wie gaat meedoen, laat eens wat van je horen? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten