woensdag 19 augustus 2015

De weggeef tafel

Bezoeksters van het Handwerkcafé kennen hem wel.. De weggeef tafel. Het werkt zo: wat je als handwerkster niet meer zult gebruiken, geef je in het Handwerkcafé weg. Bijna altijd is er wel iemand die blij is met de overbodige handwerkspullen van een ander.

De spullen worden gratis aangeboden; de geefster heeft de voldoening dat een ander er blij mee is. Neem je iets mee naar huis, dan stop je een symbolisch bedrag in het potje voor de voedselbank van Waddinxveen, Care for Family. Je donatie mag klein zijn, bijvoorbeeld 50 cent, maar het mag natuurlijk ook een aardige gift zijn. Elke voedseltas van de voedselbank kost ongeveer 7 euro. Omdat ons principe bekend is, krijgen we soms ook spullen van dames buiten het handwerkcafé, of zelfs uit erfenissen.

Op ons eindfeest Open Zomen Festival op 5 september a.s. zal er ook een weggeeftafel staan. Kortgeleden kregen we een kleine borduurbibliotheek, met een steken dictionaire van Nel Rol, boekjes van Gerda Bengtsson, Nederland in kruissteek, verschillende kruissteekpatronen. Het zou leuk zijn als deze boeken wat opleverden voor de voedselbank.

Om het potje van Care for Family nog wat verder te spekken heeft Jos (dank je wel Jos!!) 20 zakjes genaaid met daarin wat lavendel, perfect te gebruiken als binnenzakje van een geborduurd lavendelzakje. Deze zullen 5 september te koop zijn voor 1,50. Een proeflapje met Reticella is perfect af te werken als lief lavendelzakje.

De stof en de garens die we gebruiken voor het verrassingsworkshopje zijn ook al gekregen. Daardoor kan ons feest extra goedkoop worden gerealiseerd; je betaalt tien euro, maar de echte kosten zouden veel hoger liggen.

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee en ik duik in de kast of er ook nog "overbodig" is te vinden. Zo ja breng ik het vanmiddag mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb nog wel ergens wat kleine borduurpakketjes liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gerry en Dora: wat lief dat jullie mee doen aan de weggeef tafel! Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. IK heb nog een pakketje voor een kleedje te borduren voorgedrukt, mag dat er ook bij gelegd worden? Vind het een heel idee.

  BeantwoordenVerwijderen