maandag 18 mei 2015

zoom 35 Open zoom?

makkelijk


Het ìs een open zoom, maar ziet er toch niet zo erg open uit. Heel anders dan de soms wel heel erg open zomen, hoort deze er toch ook bij. 
Het uittrekschema is als volgt:
1 uit, 3 staan, 3 uit, 3 staan, 3 uit, 3 staan, 1 uit, 3 staan, 3 uit, 3 staan, 3 uit, 3 staan, 1 uit.

We werken van rechts naar links en hechten een dunne draad aan, waarna we opkomen tussen de zijkant en draad 1(de borduurdraad is bij mij in de kleur van de stof), aan de onderkant van de zoom. Tussen draad 4 en 5 van boven naar onder steken (aan de achterkant een rechte steek) en daarvandaan weer boven insteken tussen draad 8 en 9. Zo vul je de hele zoom met schuine steken over de 3 draden die je liet staan. Doe dit ook bij de volgende twee x 3 draden die je liet staan. Alle schuine steken lopen van rechtsonder naar links boven. Bij de volgende drie x 3 draden, werk je de schuine steek in omgekeerde richting: de steken lopen van rechtsboven naar links onder.

Neem nu een gekleurde dunne draad en borduur in de open stukken een kettingsteek, telkens over 1 x 4 draden (door de schuine steken zijn toch een soort bundeltjes ontstaan; de kettingsteek borduur je dus over 1 bundel per steek). Op de foto zie je afwisselend bruine en blauwe kettingsteken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten