vrijdag 13 februari 2015

Il Piacere del RicamoKen je inmiddels het blog Il Piacere del Ricamo van Silvana Fontanelli? We hebben er al eerder naar verwezen. Zij heeft niet alleen het genoemde blog, maar is in Italië bekend om haar boeken, o.a. deze, deze, deze en deze. De boeken zijn helaas alleen in het Italiaans verkrijgbaar, maar ze hebben heel duidelijke foto's. Je kunt op de website van haar uitgever de boeken virtueel inkijken.

Il piacere del ricamo wil zoveel zeggen als het plezier in borduren.. en dat spat van haar blog af.
Niet minder dan 49 berichten over open naaiwerk heeft ze in de loop der jaren gepubliceerd, heel vaak met voordoe foto's en begeleidende tekst. En hoewel Google-vertaal er vaak een potje van maakt met specifieke termen, kan het toch net voldoende zijn om met succes uit de handleiding te komen..

Dit bericht inspireerde mij om mijn eigen versie van dit etui te maken. Waarschijnlijk hebben jullie aan de foto's op Silvana's blog genoeg om je eigen etui te maken. Lukt het niet helemaal, dan vind je hier een beknopte Nederlandse uitleg. Met dank aan Silvana voor al haar werk, enthousiasme en leuke ideeën.1 opmerking: