vrijdag 20 februari 2015

Droomdekendag in Nieuwkoop

Al eerder werd een blogje gewijd aan de quiltgroep De Kopspelden uit Nieuwkoop. Dit keer mailden ze ons met een vooraankondiging van hun Droomdekenmaakdag. Je kunt de datum vast in je agenda zetten: vrijdag 17 april 2015 in Nieuwkoop in het gebouw van de scouting, de Shelter, Ladderhaak 4, 2421 NK Nieuwkoop.


In ons handwerkcafé maakt Wil altijd hele leuke droomdekentjes. Graag geven wij de Kopspelden wat ruimte op ons blog voor dit goede doel.


Ada Kop van de plaatselijke quiltgroep De Kopspelden heeft de organisatie weer in handen. Ze heeft plaats voor 60 tot 80 naaisters. Ada heeft al een paar keer een regionale maakdag georganiseerd en het is altijd een heel gezellige boel in Nieuwkoop! Je kunt je rechtstreeks aanmelden voor deze maakdag via ineke@droomdekentjes.nl.
Quiltgroep De Kopspelden zorgt voor koffie en thee, en voor melk en karnemelk bij de lunch. Willen jullie wel zelf een lunchpakketje meenemen? Verder natuurlijk je naaimachine en een verlengsnoer meenemen en je stofjes. Het is ook handig om zelf een snijmat en lineaal bij je te hebben als je die denkt nodig te hebben. Voor een strijkplank en strijkijzer wordt gezorgd. Er zullen ook weer (beperkt) stofjes aanwezig zijn in Nieuwkoop om te gebruiken voor droomdekentjes. En we hopen ook weer fiberfill te hebben voor mensen die tussenvulling nodig hebben.
De koffie staat om 9.30 uur klaar en kunnen dan om 10 uur aan de slag gaan. Na de lunch gaan we nog even door en we sluiten natuurlijk af met een show en tell. Voor de afsluiting van deze dag hebben we 16.00 uur in gedachten.
Je kunt op 17 april natuurlijk ook een dekentje inleveren die je al klaar hebt, ook als je verder niet meedoet aan de maakdag. Het dekentje wordt dan meegenomen naar Soest. En wordt natuurlijk ook meteen getoond in de show en tell! Bevestig altijd even een papiertje met je naam en (mail)adresgegevens aan de achterzijde van het dekentje. Vermeld daarop ook graag de lengte van het dekentje.
Dit jaar hebben we als patroontje weer een “gouwe ouwe” van Wendy Vosters uit de kast gehaald: het vrachtautootje! Als iedereen een blokje meeneemt, hebben we met elkaar zo weer een paar nieuwe droomdekentjes bij elkaar! We zamelen ook weer blokjes in voor deze droomdekenmaakdag. Dus als u niet aanwezig kunt zijn, kunt u ons toch verassen met een (paar) blokjes van het vrachtautootje! Wij zorgen er dan voor dat ze in Nieuwkoop aan elkaar worden gezet tot prachtige, stoere droomdekens! Het adres om het blokje naar op te sturen staat op het patroontje.

En heb je nog ‘wees’blokken liggen, neem die vooral ook mee! We proberen dan met alle blokken die binnenkomen toch weer een mooie nieuwe quilt te maken.
Hier kun je je aanmelden om mee te doen, hier de routebeschrijving, en hier het patroon voor een vrachtwagen blok.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten