donderdag 27 december 2012

Sparen voor de volgende workshop op 23 januari!


Je leest het goed: je moet sparen voor onze volgende workshop, het staafknoop borduren.


Niet dat de workshop zo duur wordt, want die kost maar 2,50. Hiervoor krijg je de speciale naald, passende perlé garens en de stof - indien gewenst. Gebruik van watervaste stift, uitwasbare stift.
De instructies die bij de workshop horen stuurt het Handwerkcafé je per mail toe nadat je je hebt opgegeven. Heb je geen internet en/of printer, dan kun je de instructies kopen tegen de afdrukkosten. Graag van te voren opgeven.

Je kunt ook zelf een basis stof meebrengen (hoeft geen speciale borduurstof te zijn, katoen kan ook heel goed). De basis stof kan het best neutraal van kleur zijn en niet te los geweven.

Wat je moet sparen zijn dekseltjes zoals die op potjes yoghurt zitten om de inhoud vers te houden als de aluminium bovenkant eenmaal is geopend.
  
Hierboven een paar voorbeelden. Het mogen ook deksels van margarine kuipjes zijn, zolang het maar dun en buigzaam plastic is en een witte of doorzichtige zijde heeft. Je hebt er voor de workshop twee of drie nodig. 

Waarom je deze deksels nodig hebt voor de workshop blijft nog even een verrassing. 

Opgeven voor de workshop kan in het Handwerkcafé, of via de mail: handwerkcafewaddinxveen at gmail.com (zonder spaties en met apestaartje)

Voor de workshop heb je verder nog nodig: huishoudschaar, borduurgerei, potlood, eventueel loep. Naaimachine garen of knoopsgatgaren. Eventueel voeringstof van katoen in een bijpassende tint, danwel een klein beetje fiberfill.
Deze workshop bereid je voor op het borduren van een mini kussentje met open naaiwerk en een 'knoop' met staafknoopjes erop.
Deze elegante kussentjes leer je
maken in de volgende workshop
Om deze knoop succesvol te kunnen maken
 moet je flink oefenen met de staafknoop!

Ook de tweede workshop zal in de traditie van het Handwerkcafé worden gegeven tegen zo laag mogelijke kosten en met inzet van vrijwilligers.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten