maandag 17 december 2012

Kerstvakantie voor het Handwerkcafé

19 december is er gewoon Handwerkcafé.
Tweede kerstdag valt op woensdag: op 2 januari is het handwerkcafé ook dicht. We zien elkaar dan weer op woensdag de 9e.

16 dames.. een klein clubje zeggen we tegenwoordig :-) 
Kerstkrans van jojo's
Een hele lieve hulpSint verzorgde een nagekomen zending, met gedicht. Fantastisch!
Nog een kerst-idee in patchwork, leuk voor bestek


   In deze tijd kijken we vaak terug op het jaar dat we afsluiten. Het Handwerkcafé heeft een vaste plaats gekregen in  Waddinxveen. Ondanks onze verhuizing naar een andere dag van de week en een andere locatie, weet handwerkend Waddinxveen het Café nog steeds goed te vinden. Bestond het café in de beginperiode vaak uit 4 tot 8 dames, tegenwoordig vinden we het clubje klein als er 16 aanwezigen zijn.

Naast de workshops in het Handwerkcafé, verzorgen we als Handwerkcafé ook regelmatig gezellige ochtenden met handwerk voor Care for Family, en kunnen we dankzij de deeltafel af en toe ook een bedragje overmaken om voedseltassen te vullen. Ons feest in oktober was een hoogtepunt.

We gaan het nieuwe jaar fris beginnen en daarom houden we op 23 januari een nieuwe workshop: staafknoopjes borduren. De staafknoop is een bijzondere borduursteek, die veel toepassingen kent.
Wanneer we het borduren van de staafknoop eenmaal in de vingers hebben zitten, volgt op 6 februari het maken van een mini kussentje met open naaiwerk en staafknoopjes. Houd ons blog in de gaten voor meer details over deze twee workshopjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten