donderdag 1 oktober 2020

Staafknoopjes

In het Handwerkcafé hebben we een paar maal een workshop gehouden om de staafknoop te leren maken. Je vindt de oudere berichten hierover terug als je aan de rechterzijde van dit blog in de labels klikt op de labels staafknoop borduren, staafknoopje borduren en staafknoopjes. 

Mijn jongste kleindochter past intussen in maatje 80. Hoogste tijd dus om het rompertje dat ik al een tijd in huis had, maatje 86/92, nu eindelijk te borduren. Ik koos voor bloemen in staafknoopjes. 



Wil je ook de staafknoop op herhaling proberen? Hier en hier vind je een tutorial op You Tube. Gebruik de zoekterm bullion knot en je vindt legio filmpjes. Het Nederlandse filmpje van Tammy van de Stelt is fijn omdat het laat zien dat ook ervaren borduursters soms gewoon geduld en wat friemelen moeten inzetten om tot een mooi resultaat te komen. 

Intussen zijn veel borduursters al klaar met hun garenrolletje. Lekker op tijd, want in de week 12-18 oktober mag hij op de post. Op Facebook zijn al verschillende sneak peek foto's voorbij gekomen. Ik hoop dat deze uitwisseling net zo gladjes verloopt als de vorige uitwisselingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten