donderdag 28 mei 2020

Zullen we nog eens? Speldenrolletje!

Gelukkig gaat de maatschappij steeds meer 'van slot' en kunnen veel activiteiten al weer, héél voorzichtig, worden opgepakt. Bijeenkomsten zoals van het Handwerkcafé blijven aan strikte voorwaarden gebonden, want een nieuwe uitbraak van Corona is het grote schrikbeeld.

Bijeenkomsten tot 30 personen mogen, mits ze aan strenge voorwaarden voldoen. Jammer genoeg is de ruimte waar wij bij elkaar komen niet geschikt om met 20 mensen anderhalve meter uit elkaar te blijven. Bovendien, zo ver van elkaar zitten, daar is geen gein aan, dan kun je niet gezellig bijpraten over wat je doet en een bijzonder steekje laten zien.. dus tot nader bericht, geen bijeenkomsten op woensdagmiddag.

Toch houden we contact met elkaar, door af en toe te bellen, een mailtje of een kaartje te sturen en natuurlijk het blog bij te houden, want dat is dé plek om op de hoogte te blijven. Wie Facebook heeft kan ook daar meelezen.

De uitwisseling van naaldenboekjes was een succes, en daardoor gaat het kriebelen om weer zo iets te doen. Dus stel ik een nieuwe uitwisseling voor. Het onderwerp zal dit keer een speldenrolletje zijn. Logisch vervolg na een naaldenboekje, nietwaar? ;-)
Het linker speldenrolletje staat als gratis patroon op het
blog Tantes Zolder, ontwerp van Lilian.
Het rechter rolletje was een cadeau.


Een speldenrolletje is een andere naam voor een speldenkussen met een bijzondere vorm. Het lijkt namelijk op een wc rolletje, ingepakt als toffee. Mijn gedachte is, dat je hem maakt en borduurt, maar niet vult. Op die manier kan hij makkelijk per post worden verzonden zonder dat de porto exorbitant hoog wordt.

Een speldenrolletje mag alleen een midden motief hebben, of volledig vol zijn geborduurd. Zeker is de vorm (een toffee) en het feit dat er boven en onder een lintje is geregen, waardoor de vulling op zijn plek blijft.

Wat zijn de spelregels?

Je schrijft je in door een mail te sturen naar handwerkcafewaddinxveen@gmail.com. Alsjeblieft, doe het niet via Facebook, dan raak ik het overzicht kwijt.

Je hebt tot 15 juni om je in te schrijven. Daarna krijg je een naam voor wie jij borduurt. Let op! Het is geen rechtstreekse ruil! En op 1 augustus moet je rolletje uiterlijk op de bus.

Wie meedoet, krijgt - ook als de post in gebreke blijft, en ook als iemand door onvoorziene omstandigheden uitvalt - altijd een rolletje.

Je maakt een foto voor hij op de bus gaat, en als je er een ontvangt, maak je een foto van het rolletje dat je ontvangt, gevuld en wel.

Je bent het ermee eens dat we een foto van het rolletje op dit blog plaatsen met je voornaam er bij, en dat we op Facebook ook foto's plaatsen.

Ik zit klaar om mailtjes te tellen en bij te schrijven op mijn lijst! Laten we spelen :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten