maandag 30 december 2019

ontwennings verschijnselen?

Kun je die echt hebben van twéé weken achter elkaar geen Handwerkcafé? Dat zal wel niet, maar toch voelt het raar, zo lang geen bijeenkomst, en dus ook geen inspiratie opdoen.

Ik hoop dat iedereen een gezellige Kerst heeft gehad, en ook morgen een goede jaarwisseling gewenst. Met hopelijk een creatief 2020!

Het project Around the world in 80 stitches is eigenlijk een Stitch A Long, in het café werken er zeker 10 vrouwen aan, elk in eigen tempo en met eigen interpretatie van het patroon.

Op Facebook ben ik de laatste tijd ook een aantal Stitch A Longs tegen gekomen, dat is echt iets voor het begin van een nieuw jaar.
SALs zijn dus projecten waarbij een groep borduursters allemaal aan hetzelfde patroon werken. Soms verschijnt er per week, twee wekelijks of per maand een nieuw stukje patroon. Sommige SALs zijn zelfs een mysterie: dan heb je geen idee wat het eindresultaat zal worden.

Hele volksstammen vinden dit geweldig, en voor hen noem ik er hier een paar die aan de gang zijn of binnenkort zullen starten.

Foto: Soed Idee, winter SAL
De winter SAL van Soed Idee: https://www.soedidee.nl/WINTER-SAL-2019-2020 Net begonnen, nog maar twee delen gepubliceerd.

Bij  Linen and Threads wordt elk jaar een SAL gepubliceerd, en dit is ook een verrassing wat het worden zal: https://linenandthreads.com/

Bovenstaande SALs zijn gratis. Er zijn er ook waarvoor je moet betalen, bijvoorbeeld deze van Lesley Teare. Flowers and birds, met kruisjes en ook zwartwerk (wat dus ook in kleur kan!)

Heb je andere Stitch A Longs ontdekt? Laat het me vooral weten. En er bestaan natuurlijk ook Knit A Longs en Crochet A Longs.. Kom mar door met die informatie!Geen opmerkingen:

Een reactie posten