woensdag 25 april 2018

Staafknoop I, een van onze jubileum workshops..

De eerste keer dat we de workshop staafknoop borduren deden, was 23 januari 2013. En omdat er zo veel nieuwe leden zuchtten dat zij al het leuks hadden gemist, hebben we de workshop vandaag opnieuw gedaan. En het was al net als vroeger op school.. Stof die al behandeld is, maar niet meer geoefend wordt, zakt weg in het geheugen.. dan heb je typisch een geval van de klok en de klepel..
Dus ook leden die al járen bij ons komen, konden gezellig meedoen.

Na de eerste instructies om de sjablonen in de printjes over te nemen op het doorzichtige plastic en vervolgens het sjabloon drie maal met een uitwasbare stift over te nemen op de borduurstof, toonde Lilian aan kleine groepjes tegelijk hoe je nu precies een staafknoop borduurt. En toen ging iedereen aan de slag.. en ook al weet je hoe een borduursteek wordt gemaakt, is het soms best nog lastig die kennis in je hoofd om te zetten in handelingen.

Maar! Na wat  oefenenen verschenen daar toch echt al de eerste knalgele staafknoopjes, die langzaam veranderden in een herkenbare zonnebloem..
Volgende week gaan we door met het afmaken van dit werkstuk, en beginnen we aan het borduren van een "knoop" (miniornamentje) bestaand uit staafknopen en heel wat festonsteken. Dat wordt nog spannend, want daarvoor moet je de staafknoop al wel behoorlijk in de vingers hebben.. wordt dus vervolgd..

Wie wil zien hoe je een staafknoop borduurt, maar te ver van Waddinxveen af woont om te komen, Mary Corbet heeft een voordoe video voor mensen die in een ring werken, en hier vind je een 'tuto' voor wanneer je het ànders wilt doen dan ik het voordoe, werkt vooral als je ook nagels hebt ;-) Rita en Tineke in opperste concentratie

Deze zonnebloem was al af
de staafknopen voor de komende week!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten