dinsdag 22 november 2016

Tapisserie: kerstworkshop

Binnen het tapisserie neemt de vlamsteek, ook wel bargello of Florentijns borduren, of kloostersteek genoemd, een bijzondere plaats in. Het is een makkelijke steek die toch heel mooie effecten geeft.

Natuurlijk houden we ook dit jaar een gezellige workshop, waarbij we zelf een kerstster of rond motief leren ontwerpen in deze leuke steek. Dat is gemakkelijker dan je in eerste instantie zou denken.


De workshop wordt gehouden op woensdagmiddag 14 december in ons Handwerkcafé, tussen 13.15 en 16.00 uur, en is GRATIS. Wel zelf je materialen meenemen dan, natuurlijk. 

Welke materialen?Een lapje borduurstof van minimaal 15 x 15 cm. Het aantal draden per centimeter maakt niet, gebruik iets wat je goed kunt zien, dat is wel zo plezierig. Neem borduurgaren mee in je favoriete kerstkleuren en je naai/borduurgerei. Extra meenemen: machine garen in een afstekende kleur.

Je kunt je borduurwerkje afwerken als speldenkussen, ornament voor in de kerstboom of gebruiken als applicatie.

Kom je regelmatig in ons Handwerkcafé, dan is van te voren opgeven niet nodig. Kom je speciaal voor de workshop en ben je nog niet eerder geweest, laat dan even weten dat je van plan bent te komen. Dan zetten we genoeg stoelen klaar.Geen opmerkingen:

Een reactie posten