woensdag 7 september 2016

Nog meer boeken..

Gisteren ben ik bij de Pelgrimshoeve, een kringloop winkel in Zoetermeer langs geweest. Van verschillende mensen gehoord dat deze winkel zo'n grote handwerkafdeling had. Dat was geen grapje! Keurig gesorteerd kon je er van alles vinden op handwerkgebied: wol en katoen om te breien en haken, strengen dmc en andere merken borduurgaren, ritsen, naaimachinegaren, knopen, kralen, rijen met handwerkboeken, stapels en stapels handwerktijdschriften. En een tafel en stoelen om op je gemak te neuzen..
Ook al kost hij maar 3,50, en staat er aardig wat over
tapisserie in, heb ik hem toch maar laten liggen
met bargello patronen

duidelijke uitlegIk plukte nog een Franse versie van Lisbeth Perrone's boek van de plank, en kwam waarempel nog boeken tegen die ik nog niet kende. Talloze exemplaren van de boekjes met kruissteekpatronen van Gerda Bengtsson, allemaal €1,50. Kantklosboeken, er was werkelijk van alles. Ook geborduurde lappen, voor wie een supermarkt boodschappentas wil bekleden maar geen zin in borduren heeft ;-).

De eerste foto's van geborduurde tapisserietjes komen op de Faceboekgroep Handwerkcafé Waddinxveen al voorbij.. het is heel leuk voor ons in Waddinxveen om te zien dat anderen in het hele land met ons meedoen. Dus blijf vooral je foto's met ons delen.

Vrijdag 9 en zaterdag 10 september zijn er vrouwen uit ons café op de open dagen bij het Borduurparadijs in Velp. Dus als je de tapisserietjes uit Waddinxveen 'live' wilt zien, kom dan ook. Bovendien deelt ons café daar een gratis patroontje uit.

Ons eigen handwerkwinkeltje in Waddinxveen, Lidi's Stoffenhuis liet weten dat zij nu ook twaalf draads off-white linnen band verkopen, 12 cm. breed.

Vanmiddag lootjes trekken voor de Sinterklaasviering in het café, en daarna door naar de Chinees om de opening van het nieuwe handwerkseizoen te vieren. Daarom aangepaste tijden voor het café: van half vier tot half zes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten