woensdag 1 april 2015

Opslaan betekent niet altijd bewaren ;-(

Op de Facebook groep melden vrouwen vaak dat ze de bestanden hebben opgeslagen, om er later op terug te komen wanneer ze tijd en zin hebben om iets met de open zomen te doen. Een goed idee, want niet iedereen heeft evenveel tijd, niet iedereen wil 40 zomen borduren, en misschien wil je wel alleen de mooiste zomen naborduren.

Wie herinnert zich het blog Tantes Zolder nog, met honderden gratis patroontjes voor kruissteek borduurwerk of voor filethaakwerk? Door fusies binnen uitgeverijen werd de host destijds overgenomen door Sanoma, en bloggers hadden een poos de tijd om hun blog te saven of te verplaatsen.

Door geen tijd, puf en onvoldoende kennis kwam het er bij Tantes Zolder niet van, en wie nu zoekt om de patroontjes terug te vinden, komt bij het blog van Isabel Gancedo uit. Isabel heeft alle Tantes Zolder patroontjes gerubriceerd en op haar eigen blog geplaatst (dit is toegestaan omdat de creative commons license op dit blog van toepassing waren). Zonder Isabel zouden alle patroontjes verdwenen zijn, want het blog bestaat niet meer.

Het team van het Handwerkcafé Waddinxveen heeft bij de uitleg van de zomen gretig gebruik gemaakt van reeds bestaande tutorials, foto's en andere bronnen op internet.  Waarom het wiel opnieuw uitvinden, nietwaar? Sla je de bestanden van ons blog op, realiseer je dan dat morgen, volgende week of volgend jaar de bestanden van internet verdwenen kunnen zijn, en de link werkt dan niet meer. Dit kun je ondervangen door de bestanden waarnaar verwezen wordt, eveneens op te slaan.

Het blog van Isabel is heel uitgebreid, er staan heel veel gratis patronen op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten