maandag 19 januari 2015

Zoom 18, Flanelsteek


makkelijk

Trek 4 draden uit, laat 4 draden staan, trek 4 uit. Bundel de draden aan weerszijden met dunne draad, 2 diep en 2 per bundel. Borduur met dik garen een flanelsteek over de 4 draden die je liet staan. Dit gaat van links naar rechts. Kom onderaan de 4 draden die je liet staan op tussen de afsluitrand en draad 1, ga 4 draden (2 bundels) naar rechts en steek boven in tussen draad 4 en 5 (dus tussen bundel 2 en 3), naar links en kom op bij draad 1, ga neer en om de 3e t/m 6e draad (bundel 2 en 3), kom op en ga neer bovenaan, tussen draad 8 en 9 en steek weer naar links, kom op tussen draad 4 en 5. Vul zo de hele zoom. Wat hier beschreven wordt is de flanelsteek over de draden die je in het midden liet staan. De flanelsteek heet in het Engels herringbonestitch, en die vindt je weer in de onvolprezen switch animations van de Victoria Sampler. Het is al eerder gezegd, maar ten overvloede nog eens, Ipad gebruikers hebben een speciale app nodig, anders doet de animatie het niet.
Kijken jullie weleens rond op de site van Victoria Sampler, als je daar toch bent voor de stitch animations? Echt de moeite waard want wat maken ze verfijnde patronen, die ook een ervaren borduurster nog een uitdaging bieden.. Eigenlijk zou ik al Thea Dueck's ontwerpen wel willen hebben en borduren.. maar ja.. Wist je dat Thea, de eigenaresse/ontwerpster van oorsprong Nederlandse is..(enthousiast zwaaiend) en dat ze soms ons blog leest? 

2 opmerkingen:

  1. Leuke zoom.
    Ja, de patronen van Thea zijn prachtig. Ik heb er een aantal van gekocht, maar nog niet allemaal geborduurd. Afgelopen jaar heb ik de Heirloom Nativity en de mini tasjes geborduurd. Dit jaar wil ik de Heirloom Stitching en de Carol Singers borduren. Maar of dat lukt .................

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, die cadeauverpakking TIJD komt maar niet met Sinterklaas mee hè? :-)

    BeantwoordenVerwijderen