maandag 15 december 2014

Zoom 16, geweven spijltjes


makkelijk

Omdat de uitgetrokken draden helemaal worden gewikkeld, hoef je hier niet eerst een open zoom steek te maken. Je gaat 11 draden uittrekken. Het is handig om voor het uittrekken van de draden draad nr. 6 te markeren met wateroplosbare stift, zodat je weet waar je van de ene spijl overgaat naar de andere.

Trek nu de draden uit en weef om 4 draden een plat spijltje. Kijk voor het weven van spijltjes bij Victoria Sampler bij Stitch animations, en kies dan Hardanger- woven bars. 
Steek halverweg het weven over naar de naastliggende spijl(dit zijn twee draden). Weef je met dunne draad, dan ben je even bezig! Het kan ook met de dikke draad, de keus is aan jou. 

Als je bij de eerste spijl oversteekt, blijft de helft van de eerste twee draden onbedekt. Je kunt dit zo laten, of naderhand teruggaan en de eerste twee draden strak omwikkelen. Ook de tweede helft van het laatste spijltje blijft onbedekt, of je kunt ook dit stukje omwikkelen. Hiervoor kun je dan aan de achterkant voorzichtig je naald in de zojuist geweven spijl terugsteken naar de oversteek, en daar opkomen en beginnen met wikkelen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten