maandag 10 maart 2014

Mutsjes in GambiaMiranda van Wijngaarden is inmiddels terug uit Darsilami. Dit is wat ze ons schreef over haar reis:
We hebben een geweldige tijd gehad in Gambia en hebben mooie projecten groot en klein kunnen ondersteunen. Van alle donaties  hebben we Buya's nurseryschool in Farato kunnen voorzien van nieuwe deuren, ramen,verf, pleisterwerk en vloeren. 
Een nieuwe nurseryschool in Fullakunda die nog gebouwd moet worden is financieel ondersteund zodat ze met de bouw kunnen starten,ook zijn er wat kleine individuele projectjes gesponsord, tien arme gezinnen in Darsilami hebben een wasteil met rijst,suiker,zeep, kaarsen, lucifers en ataya (thee) en wat Dalasi's (geld) gekregen en twee gezinnen kregen daar ook nog 50 kilo rijst extra bij.
Een gezin hebben we 3 zakken cement gegeven, hun zoontje is vorig jaar verdronken in de waterput omdat er geen muur omheen zat, nu kunnen ze een muur bouwen en kunnen er geen ongelukken meer gebeuren .
Ook dit jaar hebben we de projecten bezocht die we de vorige keer gesponsord hadden en konden met eigen ogen zien dat alles keurig is uitgevoerd, bij  het schooltje in Bajiran zijn ze druk in de weer met het bouwen van het nieuwe lokaaltje en in Macouda liggen de nieuwe vloeren in de lokalen zodat de kinderen er veilig kunnen lopen zonder zich te bezeren. Uiteraard ook weer de nodige medicijnen en verbandmiddelen in Macouda's healthcentre gebracht.Het was weer een mooie reis waar vreugde en verdriet dicht bij elkaar liggen.We hebben  de mutsjes her en der uitgedeeld aan de kinderen,ze zijn er echt gek op...!
Ik wil jullie namens de kinderen van Darsilami en omgeving hartelijk bedanken voor de mutsjes jullie hebben weer een hoop kinderen blij gemaakt..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten