donderdag 30 januari 2014

Overpeinzingen waarom onze handwerkjes maar niet afkomen


Het (samen) handwerken kan leiden tot vertakkingen van één en dezelfde hobby.. Op zoek gaan naar inspiratie op het web leidt tot het kijken van foto's op weblogs Pinterest. Je belangstelling voor Handwerken voert je naar verschillende tentoonstellingen of zelfs naar nieuwe cursussen.  Zo kan die ene hobby, het handwerken, soms uitmonden in heel nieuwe hobby's maar ook lijden onder het gebrek aan tijd dat hierdoor weer ontstaat ;-)

Lia surft in ieder geval nooit op internet,
ze is een van de weinigen die géén computer gebruikt.
Gaat ze daarom als een speer met deze mooie merklap?
Mieke daarentegen had het idee voor deze letterbak,
gevuld met mini borduurwerkjes via het blog van
de borduurvrouw, en patroontjes voor de
letterbak kun je vinden via Pinterest
Berthi's weblog is voor handwerksters onverminderd interessant en heeft ook deze week weer een handige opsomming van textiel gerelateerde uitjes, zie haar blog van 26 januari. Ook Handwerkcafé Zwolle heeft een weblog waarop regelmatig heel leuke onderwerpen worden aangesneden.

Duizenden voorbeelden van textiele creativiteit vind je op Pinterest. Zoeken op "Pinterest + biscornu" geeft als resultaat honderden foto's van biscornu's. Het leuke van Pinterest is dat je via de gepinde foto altijd de oorspronkelijke website kunt vinden en daarmee vaak ook gratis patronen of uitleg (tutorial of kortweg tuto genoemd).

Handwerksters die mopperen dat internet  te veel tijd kost hebben ten dele gelijk: al dat surfen vreet al je handwerktijd op als je niet oppast. Maar het kan ook tot heel leuke inspiratie en verdieping van de hobby leiden.

Goede tips en leuke websites geven we maar al te graag door. Dankzij Dianne Wevers is ook de link van Lecien (rechts bij onze linken lijst) weer actueel. Heb je een leuke handwerk webstek ontdekt, of merk je dat een van onze links niet meer werkt? Geef het door, zo houden we ons blog actueel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten