maandag 11 november 2013

High tea voor Kerst en andere plannen

foto: gastvrij Fijn Waalwijk
Op woendag 18 december vieren we met elkaar Kerstmis in het Handwerkcafé. Dit doen we door het geven van een high tea. We beginnen die dag net als altijd om 13.15 uur, maar ruimen rond de klok van 3 uur al onze handwerkjes op en genieten met elkaar van een heerlijke tea met al het lekkers dat daar bij hoort. Het kan deze keer wat later worden dan 16.00 uur..
Bovendien is er voor elke gast een klein handwerk presentje.

In de traditie van het café, zal ook dit keer alles low budget worden gepland: je laat weten via mail of intekenlijst dat je komt, je laat ook weten dat je iets meebrengt om te smikkelen. Als je geen keukenprinses bent mag je ook iets kopen, het hoeft echt niet zelf gemaakt te zijn.

Voedseltassen worden klaargemaakt
Zoals bekend steunt het Handwerkcafé de plaatselijke voedselbank,   Care for Family.

Dus om ons feestje af te maken brengen we bij de High Tea ook  allemaal één, twee of veel meer houdbare boodschappen mee om te helpen wat tassen te vullen. Omdat deze tassen meteen de volgende dag worden uitgereikt, kun je dit keer ook vers fruit doneren, denk aan sinaasappelen of mandarijnen. Krijg je de weelde in je Kerstpakket niet op? Care for Family is er heel blij mee.
Je kunt de boodschappen bij binnenkomst neerzetten in de hal van de school in de dozen die daarvoor klaarstaan.Andere plannen voor het
Handwerkcafé omvatten het geven van een workshop op een nader te bepalen datum, waarbij we een zakdoek etui maken met een borduurpatroon in Algerijnse oogjes, dat over het hele etui wordt geborduurd. Aan één kant van het etui komen geborduurde rozen in zijdelint.

Voor dit werkstukje zal een pakketje worden samengesteld, de kosten hiervoor worden berekend zodra bekend is hoeveel belangstelling er is. De workshop is gratis en gaat alleen door wanner er minimaal 10 deelneemsters zijn.
Geef je op tijdens het Handwerkcafé of mail naar
Handwerkcafewaddinxveen apestaartje gmail. com

1 opmerking: