woensdag 13 november 2013

Handwerkcafé op reis

Heidi Baumgartner legt iets uit

 Witwerk kent zo veel verschillende vormen dat je waarschijnlijk een heel leven wit zou kunnen borduren en nog niet alle verschillende vormen zou beheersen. Van het Handwerkcafé zijn Mathilda en Lilian met een groep Nederlandse vrouwen op borduurles/vakantie geweest in Duitsland bij Heidi Baumgartner. Zij werden daar onderwezen in het borduren van Reticella, Italiaans naaldkant.Na anderhalve dag is het werk van Mathilda zó ver als op onderstaande foto. Daar is heel wat uitleg aan vooraf gegaan, en Mathilda was een van de snelsten van de groep.

De grootste moeilijkheid is -al zou je het niet verwachten- correct tellen. Na verloop van een paar dagen moesten we erg lachen toen Heidi zei dat je niets hoeft te kunnen als je bij haar op les komt,
anderhalve dag les, en dan heb je dit
Lilian ging iets minder snel..
maar dat het mooi zou zijn als we konden tellen!
Hoe simpel kan het zijn, zou je denken, om 40 draadjes af te tellen, een draad door te knippen, vier draden af te tellen en dan weer een draad door te knippen, daarna 6 draden te tellen en wéér een draad te knippen?!

"Het mooie van een grotere groep die met dezelfde techniek aan het werk is," zei Heidi, "is dat we bijna alle mogelijke fouten voorbij zien komen en de gelegenheid hebben het oplossen van zo'n probleem te bespreken".
En inderdaad, we leren zeer probleem oplossend denken bij deze cursus.


De rustige ligging van het hotel, de maaltijden die steeds voor ons klaar stonden, het droeg allemaal bij aan het echte vakantiegevoel :-)

de vloer na 4 dagen, terwijl we toch echt probeerden de
draadjes in een afvalbakje te stoppen :-))

Anne voelde zich letterlijk verbonden
met haar borduurwerk!
de groep, waarvan 3 uit Duitsland, 1 uit Engeland en 7 uit Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten