donderdag 26 september 2013

We redden ons :-))

zonder onze stille kracht Yvonne, die altijd voor de koffie, thee en de tafels zorgt, maar nu met vakantie is. Gelukkig is daar Tineke, die 'dankzij' een geopereerde hand NIET kan handwerken, maar wel kan zorgen.. boffen wij even!

We beseffen eens te meer wat een bofkonten we zijn, met zo'n stille kracht!
Zelfs de servetten hebben een motief van kruissteken.
De beschuiten zijn ter ere van de geboorte van
Lilian's kleinzoon Jacob

Dit prachtige kleed bracht Cora B. mee van vakantie

De foto toont een detail uit een met de hand gemaakt tafelkleedje dat Cora meebracht van haar vakantie in Roemenië. Deze techniek heet Roemeens naaldkant, ook wel point-lancé genoemd. Hier kun je er meer over lezen. Deze winter wordt er door de Vrouwen van Nu een cursus in gegeven. Lees alle informatie via deze link. Natuurlijk kun je ook op You tube een filmpje vinden hoe je de koorden haakt waar je dit kant mee begint..
Gratis uitleg en een patroon om het eens uit te proberen vind je hier
Als je al deze informatie leest, dan begrijp je niet dat zo'n kleedje nog zeer betaalbaar is! De Roemeense handwerksters zouden wat dat betreft eens moeten kijken hoe ze het in Portugal doen. Het Portugese Madeira kent een grote traditie op het gebied van borduurwerk dat wordt beschermd via een zegel van echtheid en dat voor betere prijzen wordt verhandeld..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten