donderdag 30 augustus 2012

Dekbed vol borduurwerk

Soms vallen we stil, zoals eerder beschreven, soms staat iedereen op om het nóg beter te kunnen zien! Dat was vandaag het geval bij het dekbed in wording, dat door Tineke helemaal vol wordt geborduurd met plaatjes van Beatrix Potter in kruissteek. Je moet het echt met eigen ogen zien om te begrijpen hoeveel werk er in dit werkstuk zit!
 Minstens zo bijzonder, en heel erg creatief, is het boek dat Marijke maakte voor haar kleinkind. Ze borduurde op dik vilt het hele huis van haar dochter, met de kleinste details, kastjes die open kunnen en waar dan potten en pannen te zien zijn, echt ontzettend leuk!

Natuurlijk was er nog veel meer te zien, was er iemand jarig waar we voor zongen, en had Cora haar gehaakte truitje af.

We hebben 232 mutsen voor Darsilami, en er werd voorgesteld om als je het breien voor Darsilami nog niet zat bent, dan nu maar over te stappen op poncho's. Het patroon vind je bij het patroon van het mutsje, onder het tabblad bovenaan de pagina.
    Corry had een voorbeeld van een omgehaakte zakdoek meegebracht om te laten zien aan iemand die daar om had gevraagd.


Corry maakte voor al haar neefjes en nichtjes een zakdoek naar een tekening die zij zelf mochten maken. Op de foto's zijn deze figuren door Corry met heel fijne steekjes op de zakdoek weergegeven. Dat Johan in 1981 een mannetje met piemeltje tekende, is dus door tante Corry met naald en draad vastgelegd. Slijtplekjes in de zakdoek maken duidelijk dat Johan de doek ook veel heeft gebruikt.
Alweer een oorspronkelijk idee; de inspiratie ligt in het Handwerkcafé voor het oprapen.

Met de gehaakte randjes sluiten we de extra aandacht voor het haken in het Handwerkcafé af, de inspiratie was ook daar duidelijk. We hebben veel deelneemsters zien haken de afgelopen tijd. We hebben een aantal haakdiploma's aan volwassenen uitgereikt. De vrouwen die speciaal naar het Handwerkcafé kwamen om te leren haken hebben we ook al weer wat keren terug gezien. De kinderen die in het café kwamen haken waren meegenomen door Mama of Oma die het zo leuk vond. Die meiden hebben niet terug gezien. We verzinnen vast nog wel een keer iets waar meisjes wel enthousiast   over zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten