woensdag 27 juni 2012

Haken is hot


foto: Grietjekwarwietje.blogspot.nl

Wie regelmatig het Handwerkcafé bezoekt, weet het al: er is geen zomerstop. Elke week is het handwerkcafé gewoon open. Tijdens de zomervakantie kunnen ook kinderen die normaal op donderdagmiddag naar school gaan het café bezoeken. 

Dit is dus dé kans om te leren haken voor jong en oud. Kom gezellig meedoen in het Handwerkcafé, of je nu leert haken, of een van de vele andere textiele werkvormen beoefent. 

Persbericht: 
Granny squares, de gehaakte vierkantjes uit de jaren ’70 zijn helemaal in, en ook gehaakte poppetjes, zogenaamde amigurumi zijn het helemaal. Het is ook heel leuk om het allemaal zelf te kunnen maken.
Wie nog niet haken kan, leert het deze zomer in het Handwerkcafé. Je bent van harte welkom, ook in de zomervakantie. Elke donderdagmiddag tussen 1.15 en 16.00 uur is het café open in buurthuis De Boog, Huygenslaan 2. In de vakantie is er speciale aandacht voor het leren haken: dochters, moeders en oma’s; voor iedereen ligt er een gratis patroontje klaar, je mag eigen wol/garen meenemen, maar ook kiezen uit de aanwezige restanten. Haaknaalden kun je van het café lenen. Het handwerkcafé is gratis, en voor kinderen is er een gratis glaasje limonade. Volwassenen betalen hun consumpties.

Wie nu direct aan de gang wil kan via een van de links in de rechterkolom alvast een leuk patroontje vinden. Heb je haakles nodig en wil je niet wachten tot donderdag? Voordoe filmpjes te over op het internet. Zoek via Google of op You Tube  met zoektermen als : haken + tutorial. Zoek je met de Engelse term "crochet", dan vind je nog veel meer, maar natuurlijk wel in het Engels..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten