donderdag 1 december 2011

Reizende handwerksters

Wederom was iemand van het Handwerkcafé op reis. Ditmaal was de bestemming de Knitting & Stitching Show in Harrogate, Engeland. Deze show is te vergelijken met de Nederlandse http://www.handwerkbeurs.nl/. Naast het commerciële gedeelte, dat natuurlijk op zich al een Walhalla is, is er bij de Knitting & Stitching Show ook een groot gedeelte tentoonstelling. Die is op zich al de moeite van het tripje waard.
Het was helaas niet toegestaan foto's te nemen van geëxposeerd werk. Twee kunstenaars die er in het bijzonder uitsprongen waren: Mary Cozens-Walker, wier werk niet alleen heel mooi was, maar waar de humor ook van af spatte. Klik op haar website op "Gallery" voor enkele voorbeelden van haar werk.  In het bijzonder amusant, maar ook knap geborduurd was een werk dat laat zien hoe een vrouw in bad zit: de badrand, het water, twee drijvende borstjes, een buikje met navel en tien gelakte teennagels! Dit werk was de aanleiding tot een leuk gesprek met mevrouw Cozens-Walker.

boek over Diana Springall
Ook het werk van Diana Springall (klik ook hier op "Gallery") was erg indrukwekkend. Het is een erg stimulerende ervaring om je hardop af te vragen hoe ze dit nu toe gemaakt hebben, en dat de "suppoost" die ernaast staat, dan de artiest zelf blijkt te zien, zij alleszins bereid is je te vertellen hoe ze het gemaakt heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten