woensdag 16 maart 2011

workshops in de planning!

18 vrouwen.. het aantal deelneemsters aan het handwerkcafé blijft gestaag groeien. En met de nieuwkomers komen ook steeds weer leuke en andere ideeën het handwerkcafé binnenwandelen :-)

 Zo lieten Conny en Corrie, verleden week voor het eerst, deze week prachtige quilts met applicaties zien. Wat een geweldig kleurgebruik, wat een beheersing van het appliceren. En, het leuke is, Conny en Corrie willen ons best leren hoe appliceren in zijn werk gaat. Dus hebben we hiervoor een workshop in de planning staan. Voorlopig is er nog geen datum geprikt, maar dat de workshop er komt staat vast. Wil je zeker zijn dat je erbij bent, geef je dan alvast op tijdens het handwerkcafé, of via mail: handwerkcafewaddinxveen@gmail.com of 06-18749712.

gastendoekjes open naaiwerk en zakdoek etui
Ook voor de andere geplande workshops kun je je opgeven: we gaan de beginselen van het open naaiwerk leren, en dat toepassen op een gastenhanddoekje. Verder staat ook in de planning het maken van een zakdoeketuitje, waarbij we leren hoe de hokjessteek wordt gemaakt, en hoe je die leuke roosjes heel eenvoudig kunt borduren. Opgeven van te voren is noodzakelijk in verband met de aan te schaffen materialen. 

Voor alle workshops geldt dat ze worden gehouden tijdens een gewone bijeenkomst van het handwerkcafé, dat de kosten zo laag mogelijk worden gehouden en dat degene die lesgeeft dit als vrijwilliger doet. Doe je niet mee met een workshop, dan kun je wel gewoon het café bezoeken.Quilt in wording van Jozien 
Jozien

Kek tasje en breiwerk van Conny

als je die merklap toch nooit gaat afmaken kun je er maar beter een etui van maken :-)

At en Jannie luisteren naar uitleg van Jozien over haar quilt

Zo'n naai etui noemen ze ook wel een "huswif"
Pannelappen voor Oma van de dochter van Wil.. nu weer in bezit van Wil, want borduurwerk erf je omdat het niet wordt weggegooid..

mailart in wordng


De foto's van deze week geven goed weer hoe het is: we praten, lachen, doen ideeën op en gaan vol inspiratie weer naar huis..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten