donderdag 14 april 2022

Koningsdag geen Handwerkcafé

 Voor alle duidelijkheid, er is op 27 april a.s., Koningsdag, geen Handwerkcafé. We nemen aan dat je voor 1 keer wel iets leukers te doen op woensdagmiddag :-).

Verder komen we weer trouw elke woensdagmiddag bij elkaar om het met elkaar over handwerken te hebben en elkaar te inspireren. Deze woensdag liet Lyda haar album vol mandala's, geborduurd en getekend, aan Lia zien, en ook haar boekjes van stof. Ter inpiratie voor de 12 lapjes die Lia klaar heeft liggen. 

Corry liet zien hoe zij het bruidsjurkje haakt voor gehaakt popje Carolientje.. ter aanmoediging van degene die er vlekken van in haar nek krijgt als er 5 stokjes in 1 vaste moeten, en dat steek na steek en toer na toer. 

Er was verjaardagscake en koek, er werd een kaart geschreven voor een lid dat een ongelukje had, kortom, het was 'business' as usual.

Ook kwam ter tafel dat we door de lockdowns ook al een poosje geen workshops hebben kunnen houden.. de geplande muis in Fries witwerk is nog (voor zover ik weet) door niemand afgemaakt, alhoewel er wel een paar moedigen onder ons aan zijn begonnen. 




Ter plekke hebben we besloten dat er op 25 mei a.s. een klein workshopje gehouden wordt, namelijk het maken van een klein spelden kussen op basis van een plastic flessendop. 

De basis is een dop van een frisdrankfles, of een dop van een melkcontainer, je kent ze wel, die van anderhalve liter.

Zoals altijd is de workshop gratis, en toegankelijk voor iedereen. Hoor je niet tot de kern die vaker komt, dan graag even opgeven bij bovenstaand emailadres. Dit om te grote toeloop te voorkomen.

Wat heb je nodig aan materiaal?

  • plastic dop(pen).
  • kleine stukjes wolvilt in verschillende kleuren
  • kraaltjes, pailetten en galon
  • vulwatten
  • je gebruikelijke attributen zoals naald met punt, schaartje, borduurgaren in vrolijke kleuren
deze doppen bewaren dus


Ik neem ook het een en ander mee, ga dus alsjeblieft niet speciaal kralen of kant kopen, dat is helemaal niet nodig. Spaar vanaf nu een paar plastic flessendoppen, want die kleine speldenkussentjes zijn heel verslavend om te maken. 

Fijne pasen allemaal!




2 opmerkingen:

  1. Oh wat een leuk idee die minispeldenkussentjes.
    Groetjes van een meeleester uit het Oosten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk idee veel plezier dames met het maken van de kussentjes

    BeantwoordenVerwijderen