donderdag 18 juli 2019

Life is..


Ken je het gezegde "Life is what happens while you're busy making other plans" (Leven is wat er gebeurt terwijl je andere plannen maakt). Dat is precies wat ervoor gezorgd heeft dat het Handwerkcafé even op een laag pitje stond, en dus het blog ook.

Hopelijk nu weer wat rustiger vaarwater.. en tijd voor leuke nieuwe plannen.. soms loop je dan zo maar tegen iets aan dat al langer bestaat, maar waar je een nieuwe impuls aan kunt geven.

Zo was ik bij Nelly van Es, van Hardanger.nl, die enthousiast vertelde over plannen om iets te gaan doen met het reeds langer bestaande patroon van de website Papillon-creations.com. Het was ooit een zgn. SAL (Stitch ALong), waarbij veel verschillende borduursters (m/v) aan hetzelfde patroon werken.
De SAL heet Around the world in 80 stitches. Elke bijzondere steek wordt met tekeningen in het patroon beschreven. Je kunt dit patroon geheel naar eigen smaak uitvoeren door je eigen stof, garen en kleuren te kiezen. Nelly neemt een 10 draads stof, omdat je dan goed de bijzondere steken kunt onderscheiden. Angelique, lid van ons Handwerkcafé, is al een eind op streek met dit project. Zij koos een 16 draads stof, en zegt nu dat het misschien verstandiger was geweest een iets minder fijne stof te kiezen. (Maar ja, ze werkt nu eenmaal graag heel fijntjes.)

Foto: van Papillon Creations,
versie geborduurd door Maryvonne (Babouchka) B.
Inmiddels is het patroon compleet en al talloze malen geborduurd door mensen van over de hele wereld. je kunt voorbeelden van de stof- en kleurkeuzes die mensen hebben gemaakt hier bewonderen.

Je kunt dit patroon, dat wordt aangeboden in het Engels natuurlijk via de website betalen en downloaden, en in je uppie borduren. Maar! Is het niet veel leuker om weer met een groep borduursters (m/v) aan de gang te gaan en elkaar zo te stimuleren?

Dat is precies waar Nelly van Es en ik het helemaal over eens zijn. Dus werken we beiden op onze eigen manier aan een uitwerking van dit prachtige patroon.
Het inschrijven voor de nieuwsbrief en twee euro betalen zodat je het patroon kunt downloaden is tamelijk lastig heb ik begrepen, maar, hoe geweldig is dat? Je kunt dit met Nelly van Es regelen via een mail naar info@hardanger.nl.

De uitleg in het Engels kan natuurlijk een belemmering vormen voor sommigen onder ons. Daarom gaan we er in het Handwerkcafé mee aan de slag. Je bent meer dan welkom om op woensdagmiddag mee te komen doen en te genieten van de kennis en ervaring die hier al aanwezig is. Maar ook komen er op ons blog stap voor stap foto's van de steken. Nelly van Es gaat in september publiceren over dit bijzondere project, houdt Hardanger.nl vooral goed in de gaten. Ook het Handwerkcafé begint er in september mee steken te publiceren. Zegt het voort! :-)

Nu nog een pakkende naam bedenken voor dit project. Doe een suggestie en als we jouw naam kiezen, win je een schaarhangertje!


7 opmerkingen:

 1. Fantastisch idee van jullie, Lilian en Nelly. Ik ga jullie volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gewoon de naam laten zoals hij is “ de wereld rond in 80 steken”

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi borduurwerk, ik wil graag meedoen! Vooral de verschillende kleuren en steken spreken mij aan: een 'Boeket'aan handwerktechnieken.
  Daarom ook mijn suggestie Boeket!:)
  Ik ga het project volgen en haak aan wanneer de start is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je gaat eedoen Stella! Dank voor je suggestie van een naam.

   Verwijderen
 4. Ik vind het ook een geweldig mooi project. Heb het patroon besteld en ga meedoen. Mijn suggestie voor een naam is Wereldststeken.

  BeantwoordenVerwijderen