woensdag 5 december 2018

kerstgedachte

kerst in het Handwerkcafe 2010
In het café zijn in de loop der jaren een paar tradities ontstaan. Vandaag vieren we Sint Nicolaas, heel ouderwets met kleine cadeau'tjes en zelfgemaakte attenties en gedichten.

Tegen Kerstmis houden we ook altijd een bijeenkomst die bijzonder is. Meestal een high tea, met hapjes die meegenomen worden door de deelnemers aan het Handwerkcafé zelf. We smikkelen en hebben het gezellig. Omdat het weinig kost is het een laagdrempelig feestje. Iedereen kan meedoen en genieten.

Een andere traditie is dat wij proberen de Waddinxveense voedselbank te steunen. Geld van de weggeef tafel gaat naar Care for Family. Maar ja, intussen hebben de leden hun overtollige handwerkspullen al weggegeven. En tien cent in de pot doen omdat de thee (90 cent) makkelijker betaalt met een euro zet ook geen zoden aan de dijk.

Daarom doen we het dit jaar anders. We verwennen niet alleen onszelf, maar denken óók aan Care for Family. Op 19 december a.s. staat er bij de ingang van de school een mand om houdbare voedingsmiddelen in te doen. De voedingsmiddelen worden na afloop van het Handwerkcafé weggebracht naar Care for Family, waar op 20 december de laatste ronde voor de kerst is.

Kom je niet naar het Handwerkcafé, je woont te ver weg, maar geniet je wel van onze blog berichtjes en lees je mee op Facebook? Misschien kun je dan als blijk van waardering een donatie doen aan Care for Family? Elke euro helpt.

Hun rekeningnummer is:
IBAN NL 38 RABO 0110235118, t.n.v. Stichting Care for Family, Waddinxveen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten