vrijdag 28 april 2017

Goede doelen weten ons te vinden..En dus is ons gevraagd voor het dierenasiel in Gouda nieuwe knittens te breien. Deze gebreide poesjes worden daar verkocht om de kas van de dierenopvang enigszins te spekken. Door een akelige schimmel hadden ze alle nog op voorraad zijnde knittens helaas moeten vernietigen, net als alle dekens, kussens en andere zaken van textiel.  Zo iets doet ook financieel zeer!
Een aantal dames heeft zich er op gestort en we hopen  van harte dat bij de open dag van de dierenopvang op 20 mei a.s. alle knittens verkocht zullen worden!
Op 10 mei worden de knittens opgehaald bij ons in het café, Tineke Steyn neemt de honneurs waar. We laten nog horen hoeveel knittens het uiteindelijk zijn geworden.

Van oudsher probeert het Handwerkcafé de voedselbank Waddinxveen, beter bekend als Care for Family, financieel te ondersteunen. Dat lukt door niet € 1.80 te betalen voor de thee, maar € 2,-- te geven en de rest in het potje te stoppen. Ook hebben we de weggeeftafel, waar mensen hun ongebruikte handwerkmaterialen neerleggen om weg te geven. Wie iets mee naar huis neemt doet een aardigheidje in de pot voor Care for Family.

Care for Family heeft sinds enkele jaren een moestuin waar door vrijwilligers verse groente wordt verbouwd als aanvulling op de voedseltassen.

De moestuin van Care for Family heeft ook lavendel opgebracht, waarvoor wij momenteel zakjes aan het borduren zijn.
lavendelzakje van Corrie
Deze zakjes zullen op de open dag worden verkocht, te weten op 18 juni a.s. We hopen op een goede prijs voor de zakjes, want borduren vergt best veel tijd.  

Je ziet, de draadjes van onze breiwerken en borduursels verbinden niet alleen de vrouwen van het café met elkaar, maar zorgen ook voor verbinding met de maatschappij om ons heen. Mooi toch?!

veel bekijks voor de band met geborduurde
kantjes van Jannie


Beregezellig..
en ook weer een 'nieuwe' mevrouw erbij..


Zakdoekje in Oranje sfeer
Mega project van Tineke

dit letterbak achtige lijstje werd op heel bijzondere
manier gevuld door Tineke. Schattig, nietwaar?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten