woensdag 29 maart 2017

snoepwinkel Meet & Make in Leiden

Soms, eigenlijk hoe vaker hoe beter :-), kom je in een heerlijke winkel. Zo ééntje waar de ideeën plots in je opborrelen, alleen al door de presentatie van de koopwaar. Verleden week speelden wij toeristje in eigen land toen wij logés Leiden lieten zien. Niet geheel toevallig stond op de to-do lijst ook Meet & Make, want mijn vriendin is fervent breister.


Och, wat een snoepwinkel! Het eerste wat opvalt als je binnenkomt, is de wand met wolletjes. Niet op soort of dikte gesorteerd, maar op kleur. Heel dikke garens, tot de heel dunne, luchtige waarmee je van die mooie kanten sjaals breit.


Aparte quiltstofjes en een ietsepietsie borduurspullen. Mooie borduurgarens o.a. van au ver a soie. Achter in de winkel een grote tafel, waar les werd gegeven in borduren.. je zou zó aanschuiven.

Een leuke tip van docente Joke: gebruik bij grote borduurwerken speciale clipjes, een soort mini knijpertjes, om je stof in bedwang te houden.  Deze clips  worden gebruikt door quiltsters. En zo krijg je 'kruisbestuiving' als er meer disciplines in 1 winkel zijn verenigd.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten