maandag 11 juli 2016

Jannie leert reticella: blok 21

Aan alle dingen komt een eind, ook aan ons project "Jannie leert reticella". Jannie kan het intussen. En hoe!

Wij maken nog even blok 21, waarvan je de vertaling hier vindt.
Maar eerst genieten we nog een keer van de mooie werken in reticella die Jannie al af heeft. Er volgen er vast nog meer. Zoals je op de foto's van Jannie's werk kunt zien, heeft zij om haar puur Italiaanse werk, een mooie Marker zoom geborduurd. Door eigen ideeën te volgen, door inspiratie toe te passen en je niet aan regeltjes van een bepaalde techniek te houden, krijgen we heel mooie resultaten, die heel 'eigen' zijn.


Ik hoop dat iedereen heeft genoten van de reis door het boek Il Reticello, dat Giuliana Buonpadre zo gul met ons wilde delen. Zonder haar toestemming om het boek te mogen vertalen en deze vertaling op het web te mogen zetten, waren wij allemaal vast niet op eigen houtje aan reticella begonnen. Dank je wel Giuliana!

Ook dank aan iedereen die trouw de blokjes maakte, foto's liet zien op Facebook,  en naar de reticella dagen in Velp is gekomen. Zonder feedback van jullie, is zo'n project als schrijven voor een 'zwart gat', en dus veel minder leuk.Bij voldoende belangstelling organiseren we eind van de zomer een dag waarop iedereen welkom is haar reticella (en andere borduurwerken) te laten zien. Laat dus vooral van je horen of je in september of oktober op een zaterdag naar Het Borduurparadijs zou komen voor zo'n dag. Je kunt het ons laten weten via een mail aan handwerkcafewaddinxveen@gmail.com

Houd dit blog in de gaten om te zien of er - wie zal het zeggen - nog meer ideeën borrelen in het Handwerkcafé Waddinxveen. Om met elkaar iets op te pakken en er onze creativiteit in te stoppen. Is dat een vraag? Nee toch! Natuurlijk hebben we ideeën.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten