woensdag 21 oktober 2015

Snoepwinkeltjes, gevaarlijke adressen..

 ..het is maar net hoe je het noemen wilt! Soms komt er een 'nieuwe' mevrouw in het Handwerkcafé, die dan zo terloops een winkel noemt, dicht in de buurt, waar je nog nooit van gehoord had..

Van de zomer betrof het Echt Studio, in Alphen a.d. Rijn. We hoorden dat ze daar Venne garen verkochten, en omdat je hier ook heel leuk mee kunt borduren, moest er natuurlijk een bezoek worden gebracht.. Wat een leuke winkel voor haken en breien! Je zou zo maar aan een nieuwe hobby beginnen, op ideeën gebracht door alle leuke voorbeelden in de winkel. De toren met alle Venne draadjes deed ons borduursters-hart sneller kloppen.. wat een grote klossen, voor betrekkelijk weinig geld.. Met 1 zo'n klos kan een heel Handwerkcafé een merklap borduren en nóg overhouden..
je wordt vrolijk van al die kleurtjes, toch?!


'kroonluchter'


de toren met Venne garen, waarvan ze
bij de Echtstudio bollen draaien om mee te haken

knopen, maar ook poppen ogen,
rammeltjes voor baby speeltjes


.. die nieuwe hobby is er toch gekomen..
dit zijn de kleuren van een te haken deken
Weer een week later, hoor je dat ze bij Het Kabinet, de poppenhuiswinkel in Gouda, ook al Venne garen verkopen. Hier gebruiken ze het om poppen kleertjes mee te haken. En wéér popelden we om te ontdekken wat Het Kabinet nog meer voor leuks heeft voor handwerksters..
Ook hier veel Venne garen, en omdat het kleinere klosjes zijn,
nog vriendelijker voor de portemonnaie dan de
konen die bij de Echt Studio stonden.. Dan kun je drie of vier kleurtjes kopen ;-)

Heel veel kleine lapjes met mini printjes voor poppen-
kleding, poppen dekens, enz. enz. Heel veel
fijne kantjes en andere priegel spulletjes..

Geweldige kleur voor de reticella placemat,
dit Venne 34/2
Nog leuker dan het grote assortiment spulletjes, was de ontvangst in Het Kabinet. Ook al kwamen we voor een enkel klosje Venne, we kregen een rondleiding met uitleg, een kopje thee en toen we vroegen waar alle spullen vandaan kwamen, hoorden we dat heel veel door de winkelierster zelf gemaakt wordt. Er worden workshops gegeven, waar je in een halve of hele dag zo'n leuk mini-kamertje inricht en de spulletjes er in leert maken: je maakt 1 boek tijdens de workshop, en dan vul je thuis de hele boekenkast. Of je beschildert 1 Fimo 'broodje' en je vult thuis de rest van de bakkerij. Zó leuk om te horen hoe dat gaat en je vingers jeuken al om een workshop mee te doen..

Het Venne borduurgaren is prima geschikt gebleken voor de kantvullingen in het reticella..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten